Лоліти та ядерні кішечки

17.07.2007
Лоліти та ядерні кішечки

Це «кiшечка» Iвана Цюпки.

      Дві виставки — «Лоліта на Арені» Юрія Єрмоленка і Nuclear Pussy-Cats Івана Цюпки, сина відомого художника Володимира Цюпки, виставлені в галереї, що перебралася із крутого офісного центру «Леонардо» в не менш круту «Арену». Автор Nuclear Pussy-Cats зняв чимало кліпів для українських артистів (Гайтани, Kaтi Chіlly, С.К.А.Й., Джанго), а тепер вирішив продемонструвати свою майстерність ще й на полотні. «Ніна на балконі», напівоголена з келихом у руках «Марія в кафе», «Кароліна на задньому сидінні» та інші «дівчата» Цюпки розкривають свою ніжність і граційність на тлі ядерного вибуху.

      Поціновувач симпатичних «лоліт» Юрій Єрмоленко зізнається, що живе з чотирнадцятирічною дівчиною, яка й надихнула його на створення циклу «Лоліта на Арені». Крім своєї коханої, він представив ще серію картин, на яких дівчата зупиняють автомобілі, — це «пахне» кільцевою.

      За словами менеджера галереї Da Vinci Ірини Лебедєвої, тут презентують свої витвори мистецтва метри, якими є Іван Цюпка і Юрій Єрмоленко: «Роботи чуттєві, яскраві, вони, як кліпи, відображають різні настрої. Це дуже цікавий живопис. У Івана Цюпки на кожному полотні вибух. Емоційність поруч із жінкою...».

      Виставка триває до 18 липня.

Надія ГОРДІЙЧУК.