...А далі — «Євробачення»

17.07.2007
...А далі — «Євробачення»

      17-річна Наталя Краснянська отримала Гран-прі на 16-му Міжнародному фестивалі мистецтв «Слов'янський базар» у конкурсі виконавців естрадної пісні «Вітебськ -2007». Українська співачка була кращою серед 22 конкурсантів із 19 країн. Найвищу нагороду свого часу отримали наші землячки Таїсія Повалій, Наталя Могилевська, Руслана Лижичко... Повернувшись до України, Краснянська поділилася своїми враженнями від перемоги.

 

      — До цього я брала участь в багатьох конкурсах, та жодного разу не мала вищої нагороди. Завжди входила у число кращих, але не була першою. Не думаю, що «Слов'янський базар» — це політична дія, як дехто вважає. Я просто впевнено вийшла на сцену, впевнено заспівала і впевнено перемогла. Коли ж їхала у Білорусь, навіть не могла уявити, що я переможу, — зізналася Наталя кореспонденту «УМ».

      — Відчувала підтримку залу?

      — Як тільки вийшла на сцену, то побачила плакат із написом «УКРАЇНА». Подумала: о, супер, навіть тут є наші. Це дуже підтримувало і додавало впевненості. А одного дня в номер готелю через охорону прорвалися дві дівчини з Вітебська. Принесли фото, де ми разом, і м'яку іграшку. Вони ще й сьогодні телефонують, запитують, як справи, цікавляться моїми планами. Це, можна сказати, мої перші фанати.

      — У тебе є продюсер, який допомагав тобі на фестивалі?

      — Продюсера як такого не було. Допомагав продюсерський центр і його представник Юрій Ващенко. А гроші на поїздку дала АЕС iз Южноукраїнська Миколаївської області. Моє місто підтримує талановиту молодь. Кому допомагає станція, той не повертається без нагород. Вони дали 60 тис. гривень на підготовку, одяг і дорогу. Зараз ідуть переговори з однією людиною, яка займатиметься моїми справами. Сказати, хто це, поки що не можу.

      — То ти з Миколаївщини. А хто твої батьки?

      — Я абсолютно звичайна дівчина. Цього року закінчила школу. Отримала хороші оцінки. Батько працює інженером на електоростанції, а мама — підприємець. У неї є декілька своїх магазинів. У родині лише вона співає у камерному хорі «Ренесанс». Цікавиться класикою. До музичної школи я прийшла сама. Батьки про це нічого не знали. До 10 років займалася балетом, а тоді вирішила, що хочу співати.

      — Наталю, після першого дня конкурсу, ти була на третьому місці. Чи, може, хто допоміг тобі стати переможицею?

      — Лише віра в себе. Я спілкувалася з головою журі — російським композитором Кімом Брейтбургом. За першу пісню — «Неслухняна» — він поставив 9 балів, за другу — «Тільки з тобою», яку написав соліст групи «Авіатор» Андрій Сторож, — 8. Представники трьох держав поставили по 10, а 2 наприкінці — по 7. Другого дня я співала 7-ю. Було значно важче, ніж першого. Співали в супроводі оркестру Михайла Фінберга. Після кожного виступу в мене коліна тряслися, думала, що комусь дадуть більше балів. Але цього не сталося. До речі, мені і ще одному учаснику з України Валентину Савенку, який взяв 5-те місце, Кім Брейтбург запропонував заспівати на його сольному концерті восени. Порадив композитора і автора, який напише для нас хіт.

      — «Слов'янський базар» — у минулому, а що далі?

      — Далі «Євробачення». Але до нього ще треба багато готуватися. Ближчим часом думаю взяти участь у фестивалі «Юрмала». Треба багато працювати не тільки над вокалом, але й зовнішністю. Волосся не буду стригти. Я його відпускала з 12 років. Колір теж не змінюватиму.

      Я розумію, що співом багато не заробиш. Думала здобувати освіту менеджера з туризму. Але тепер вирішила, що мені потрібно закінчити Київський естрадно-цирковий коледж. На жаль, я не встигла вчасно подати документи. Думаю, в мене їх ще приймуть, і я вступлю на загальних підставах.

      — Ти отримала 10 тис. доларів. На що плануєш їх витратити?

      — Найперше, хочу купити путівку на море батькам. Напевне, це буде Крим. Мені там дуже подобається. З ними я не поїду. Маю зараз багато справ.

      Решту грошей витрачу на сценічний одяг і участь у фестивалях.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>