РАХУНКОВА ПАЛАТА

03.11.2006
Понад 340 мільйонів гривень

збитків завдали Україні за 9 місяців цього року надзвичайнi ситуації (торік у цей же період — понад 285 мільйонів гривень). Найбільшi збитки спричинили НП гідрометеорологічного (сильнi вітри, снігопади, хуртовини, морози, налипання мокрого снігу та сильна ожеледь) та геологічного характеру (зсуви, обвали).

 

10 мільйонів юанів

допомоги надасть Україні Китай. Відповідну угоду підписано між урядом України та урядом Китайської Народної Республіки. В документі зазначено, що допомога надається для реалізації проекту, який ще узгоджуватимуть сторони.

 

Понад 183 мільйони гривень

планує виділити київська влада «Київміськсвітлу» в 2007 році на покращення освітлення в місті. Як повідомив заступник КМДА Денис Басс, у цю суму входить придбання автотехніки, утримання в належному стані мереж, капітальний ремонт уже встановленого обладнання тощо. Належне освітлення на вулицях допоможе ефективніше боротися, зокрема, й з крадіжками в місті.

 

25 мільйонів людей

у країнах з перехідною економікою недоїдають, з них 21 мільйон мешкає на теренах СНД. Такі дані доповіді ООН про продовольчу безпеку у світі. Найгірша ситуація в СНД склалася в Таджикистані, де не вистачає їжі 60 відсоткам населення. Також наголошується, що в Росії, Україні і Білорусі недоїдають три вiдсотки людей.

 

1,1 мільйона гривень

виділив уряд Мінбуду на реконструкцію Ближніх печер Києво-Печерської лаври. Виділені з резервного фонду держбюджету кошти підуть на укріплення печер, де, починаючи з травня 2005 року, сталося кілька обвалів.

 

360 тисяч багатодітних родин

мешкає сьогодні в Україні. Наразі триває паспортизація цих сімей. Адже, за словами міністра сім'ї та молоді Юрія Павленка, сім'ї з трійнями та родини, де є вісім і більше дітей, під свою особисту опіку візьме Президент України.

 

Близько 300 тисяч українців

помруть від СНІДу з 2005 до 2014 року, а тривалість життя наших співвітчизників внаслідок епідемії ВІЛ/СНІДу скоротиться на 2—4 роки для чоловіків та 3—5 років для жінок. Такі оцінки МОЗу опубліковані в доповіді «Епідемія ВІЛ/СНІДу серед жінок та дітей: ситуаційний аналіз». До 2014 року прогнозується збільшення кількості сімей, уражених ВІЛ, від 13,5 тисячі до 29,3 тисячі (за оптимістичним та песимістичним сценаріями).

 

659 нещасних випадків,

пов'язаних із виробництвом, зареєстровано цьогоріч у Києві за дев'ять місяців. 31 людина в них загинула. Органи прокуратури столиці за цей час на дотримання вимог законодавства «Про охорону праці» здійснили низку перевірок. За їх результатами порушено 24 кримінальні справи, 19 з яких направлено до суду. До відповідальності притягнуто 227 посадовців.

 

48 екскурсій

з 18 областей України та Криму взяли участь у Всеукраїнському конкурсі на кращу тематичну екскурсію. Переможцем цих змагань стала авто-пішохідна екскурсія «Палаци Місхору». Друге місце здобула автобусна екскурсія «Козацькими шляхами Київщини», а третє — подорож «Акваторією Бердянської затоки». Ще 12 екскурсій відзначені дипломами лауреатів конкурсу.

 

До 15 відсотків

Київрада збільшила частку житла, яке тепер передаватимуть столичні забудовники на користь міста. Раніше, нагадаємо, ця частка становила 7—12%. Ця норма діє вже з 1 листопада. Відрахування будуть однаковими для всіх забудовників, незалежно від розміщення ділянки. Головне управління житлового забезпечення столиці продаватиме отримані «квадрати», і на ці кошти будуватиме житло для черговиків квартобліку.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>