До дощику в четвер

03.06.2006
До дощику в четвер

Подачі красуні Олени Дементьєвої (на фото) Віку Кутузову не налякали. (Фото РЕЙТЕР.)

      На відкритому чемпіонаті Франції у Парижі все ще тривають матчі другого кола, оскільки в середині тижня корективи у їхній розклад почала вносити погода. Дощик, періодично нагадуючи про себе, змушує організаторів час від часу переносити поєдинки на більш пізній час. Позавчора він завадив вчасно завершити матч українці Вікторії Кутузовій. Юна одеситка анітрохи не мандражувала перед іменитою суперницею —  росіянкою Оленою Дементьєвою — й одразу взяла бика за роги. Але за рахунку 5:1 на користь нашої тенісистки у першій партії двобій було перенесено на наступний день.

      Юліана Федак свій матч устигла зіграти, але радісною від цього вона не стала. Спортсменка з Нової Каховки у двох сетах поступилася аргентинці Гізелі Дулко (2:6, 4:6), яка вже вибиває з турніру другу нашу землячку. Перед цим 32-й номер посіву переграла Юлію Бейгельзимер.

      У матчах жіночої сітки сенсацій у четвер зафіксовано не було, а от у чоловіків сталося декілька сюрпризів. 19-річний представник Сербії і Чорногорії Новак Дьйоркович у п'ятисетовому марафоні переграв дев'яту ракетку турніру — чилійця Гонсалеса — 6:4, 6:1, 3:6, 4:6, 6:1. Також у п'яти партіях на радість місцевій публіці француз Беннето здолав фіналіста відкритого чемпіонату Австралії цього року кіпріота Багдатіса (19). А от Себастьян Гросжан (21) парижан розчарував, програвши аргентинцю Арквелло у вирішальному сеті з рахунком 2:6.

Олександр МАРЧЕНКО.