ХРОНІКА

26.05.2006
Шахи

      У четвертому турі шахової олімпіади в Турині чоловіча збірна України розійшлася миром — 2:2 — з командою Узбекистану, причому в жодній партії не було зафіксовано нічиєї: Іванчук і Моїсеєнко програли, а Карякін і Волокітін здобули на своїх дошках перемоги. В інших зустрічах за участю лідерів росіяни переграли китайських гросмейстерів, а голландці — греків з однаковим рахунком 3:1. На чолі таблиці, маючи в активі 13,5 очка, разом зі збірною Росії з'явилася команда Вірменії, яка розтрощила норвежців — 4:0. Українці з 12 очками наразі ділять 5—8-ме місця з болгарами, голландцями й іспанцями.

      У жіночому турнірі українки переграли збірну Китаю — 2:1. Наталка Жукова й Ганна Ушеніна свої партії чорними фігурами завершили внічию, а юна чемпіонка Європи Катерина Лагно змусила суперницю капітулювати. Турнірну таблицю очолили росіянки (11,5 пункта), далі йдуть Україна (10), США, Китай, Болгарія (по 9,5).

Велоспорт

      За важких погодних умов проходив 17-й етап багатоденки «Джиро Д'Італія». Через дощ і мокрий сніг у горах організатори навіть скоротили дистанцію зі 158 до 121 км. Першим на фініші був італієць Леонардо П'єполі, який на частку секунди випередив лідера загального заліку Івана Бассо. Українець Володимир Густов фінішував 81-м iз відставанням від лідера у 5 хв. 28 сек. У генеральній класифікації, програючи Бассо 5 хв. 43 сек., на другій позиції так само йде іспанець Каталуна.

      Український легіон на Апеннінах у середу зазнав втрати — знявся з «Джиро» досвідчений Сергій Гончар. Стайня 35-річного гонщика «Т-Мобайл» розповсюдила заяву, в якій пояснила цей крок травмою спини через падіння на 12-му етапі, що не дозволяє українцеві працювати на повну потужність. Тепер найкращою позицією наших співвітчизників є 78-ме місце Володимира Густова (+1:21.39).

Футбол

      Товариські матчі: Австрія — Хорватія — 1:4, США — Марокко — 0:1, Колумбія — Еквадор — 1:1, Корея — Сенегал — 1:1, Норвегія — Парагвай — 2:2, Бельгія — Туреччина — 3:3, Тринідад і Тобаго — «Аустрія» (В, Австрія) — 3:2.

* * *

      Китайські митники конфіскували 600 м'ячів, на яких незаконно був зображений логотип чемпіонату світу, що 9 червня стартує в Німеччині.

Волейбол

      У Черкасах стартував кваліфікаційний раунд чемпіонату Європи серед дівчат. У першому матчі українки впевнено розібралися з командою Болгарії у трьох партіях. Інші результати: Білорусь — Австрія — 3:1, Іспанія — Фінляндія — 3:0.

      У подібних змаганнях серед хлопців в Італії українці здолали-таки збірну Латвії з рахунком 3:2. Господарі переграли команду Швейцарії (3:0), а білоруси — Австрію (3:1).

Хокей

      НХЛ. Кубок Стенлі. Фінал Східної конференції: «Баффало» — «Кароліна» — 4:3 (Друрі, Бріер — 2, Коталік — Стіллман — 2, Стаал; рахунок серії — 2:1).