Батурин times: оголошені результати щорічного конкурсу серед дітей «РозумФест»

20.03.2024
Батурин times: оголошені результати щорічного конкурсу серед дітей «РозумФест»

Одну з трьох відзнак Гран-прі конкурсу отримала робота «Вічний спокій. Біль» Миршавки Єгора з Ніжина. (Фото надане Національним заповідником «Гетьманська столиця».)

У день народження гетьмана Кирила Розумовського,18 березня, оголосили результати щорічного конкурсу «РозумФест».
 
Це шанс реалізувати творчі ідеї та продемонструвати вміння, котрі нагадують усьому світові, що українці — незламні, а їхня творчість — самобутня та унікальна.
 
Попри важкі виклики воєнного часу, учасники змогли об’єднатися навколо історії, надихаючись життєвими дорогами українських достойників, чия діяльність була спрямована на розбудову України як країни європейського рівня.
 
Цього року долучилися до конкурсу, який проводить Національний заповідник «Гетьманська столиця» з партнерами, 130 юних українців з восьми областей: Чернігівської, Сумської, Київської, Полтавської, Рівненської, Волинської, Черкаської, Харківської. Роботам багатьох дітей присуджені І-ІІІ місця. 
 
Гран-прі конкурсу отримали: Миршавка Єгор із Ніжина Чернігівської області, 9 років, — за «Вічний спокій. Біль»; Мельник Мілана з Пролісного Волинської області, 15 років, — за «Батурин times»; Євстаф’єва Дар’я з Бахмача Чернігівської області, 17 років, — за «Батуринський шлях».
 
Особливу відзнаку журі здобула серія робіт пластилінового живопису учнів Устилузької дитячої школи Волинської області. Лихошапко Софію, Павлова Богдана та Скрипку Ірину спеціальними призами пошанував Фонд Надії Вовк.
 
«Конотопський ліцей №13 бере участь у цьому чудовому конкурсі з 2019 року, щороку отримуємо призові місця, готуємося цілий рік: виношуємо ідеї, підбираємо матеріали та втілюємо в життя, — коментує Ніна Дрозд. — Щиро дякуємо організаторам цього унікального конкурсу, без творчої уяви та знання історії конкурс не мав би такої глибини та значущості».
 
Виставку робіт учасників конкурсу охочі мають змогу подивитися на території Цитаделі Батуринської фортеці. 
 
Кирило Розумовський народився 1728 року.