«А-50», збиті льотчики: ЗСУ успішно проріджують окупантів та їхню техніку на землі і в небі

17.01.2024
«А-50», збиті льотчики: ЗСУ успішно проріджують окупантів та їхню техніку на землі і в небі

На борту збитого нашими Повітряними силами літака «А-50», найвірогідніше, окрім екіпажу, перебував заступник командувача даль­ньої авіації військових повітряних сил росії, генерал-майор Олег Пчела.

 

«Збитих льотчиків знайшли під Бердянськом, — повідомив у Telegram журналіст Андрій Цаплієнко з посиланням на дані незалежних джерел. — Їхні замерзлі залишки лежать у снігу».

 

Йдеться про командира бомбардувальної авіації, що базується на аеродромі в Енгельсі. Саме він розробляв схеми завдавання повітряних ударів по українських містах. Загалом на борту в момент аварії могло перебувати 5 членів екіпажу і 10 членів тактичного екіпажу.


Як відомо, у ніч з 14 на 15 січня воїни українських Повітряних сил над Азовським морем знову прорідили авіапарк противника.

 

Цього разу їхньою головною мішенню став літак дальнього радіолокаційного виявлення «А-50».

 

Цей борт, за словами речника ПС Юрія Ігната, давно був пріоритетною і, як здавалося, неприступною ціллю ЗСУ.

 

Але наші бійці не лише знищили грозу рашистської авіації, а ще й пошкодили повітряний пункт управління Іл-22. Екіпаж останнього зумів приземлитися в Анапі, але машина відновленню не підлягає.


На думку головного редактора Defense Express Олега Каткова, ліквідація літаків, а раніше знищення крилатою ракетою підводного човна, використання вперше надводних дронів, потоплення ракетного комплексу «Москва» свідчать про те, що ЗСУ наразі пишуть новітню військову історію. До них ніхто не робив нічого подібного.


До речі, авіація та ракетні війська ЗСУ фактично щодня завдають ударів по місцях скупчення окупантів. Лише протягом 14 січня бійці ПС уразили 7 районів зосередження росіян, 2 склади і 1 засіб ППО. Ще більш «урожайним» виявилося «полювання» днем раніше.

 

«Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 21 району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, — йдеться у повідомленні Генштабу, — а також знищила 4 зенітно-ракетні комплекси противника».


Активно працює й армія дронів. На Бахмутському напрямку ввечері 15 січня БПЛА-камікадзе розбили російську танкову колону та значну кількість ворожої піхоти. Отримали окупанти на горіхи і поблизу Кремінної на Лиманському напрямку.

 

«Спішується піхота і снайпери (стрибають з бронетехніки), — описав хід тривалого запеклого бою військовий 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» Станіслав Бунятов (Осман). — Бага­тьох покосили, але обстановка дуже важка — залягають і йдуть по полю».


У свою чергу воїни роти ударних безпілотників 47-ї ОМБР опублікували відео, де вони в районі Авдіївки б’ють по групі рашистів, які намагаються сховатися у бліндажах.

 

Недавно у цьому ж районі бійці бригади на американській бойовій машині піхоти M2 Bradley вивели з ладу систему новітнього російського танку Т-90М «Прорив», у якого почала без зупинки крутитися башта. Добили грізну машину пілоти ударних БПЛА при допомозі FPV-дрона.