Груднева м’ясорубка: окупанти намагаються наступати по всіх фронтах одразу

20.12.2023

До п’ятих виборів путіна лишилося три місяці, тому задля переможної картинки в телевізорі армія кремлівського фюрера перемелює в українських степах тисячі мобілізованих солдатів.

 

Лише у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) «Хортиця» за першу половину грудня було ліквідовано 7 тисяч 797 рашистів.

 

Якщо динаміка утилізації непроханих зайд тут збережеться до кінця року, то наші бійці на Лимано-Куп’янському напрямку перевершать свій листопадовий рекорд.

 

Тоді, за даними речника командування Сухопутних військ ЗСУ Володимира Фітьо, на концерт до кобзона відлетіло 11 тисяч кацапів.


Зараз окупанти наступають на шести напрямках: Куп’янському, Лиманському, Авдіївському, Мар’їнському, Запорізькому. Найгарячіше цими днями, за версією військового експерта Дмитра Снєгирьова, у Мар’їнці та Авдіївці.

 

«Окупанти намагаються покращити становище в районі «промки» і атакують з кількох сторін, намагаючись узяти фланги позицій ЗСУ, — повідомив він. — Є певне просування в районі залізничної колії, бої в районі вулиці Колосова, провулок Ясинуватський. Різка активізація окупантів у районі «коксохіму», але там лінія зіткнення без змін».


Значно активізувалися бої і в районі Бахмута, де ворог сформував 62-тисячну армію. Москалі мають намір просунутися у бік Часового Яру, змушуючи наших бійців постійно відбивати нескінченні атаки.

 

«Тут ворог намагається тиснути, — повідомив Володимир Фітьо. — Бачимо присутність підрозділів російських десантників, підрозділи морської піхоти, штурмові підрозділи Z і V, які сформовані з колишніх ув’язнених».


Активізувалися окупанти також на лівому березі Дніпра в Херсонській області, де ЗСУ створили невеликий плацдарм. Нескінченні штурми тут тривали близько тижня, після чого рашисти дещо заспокоїлися.

 

Вгамували їх касетні боєприпаси, застосовані нашими захисниками. Про це повідомив блогер і боєць 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» ЗСУ Станіслав Бунятов (Осман) у своєму телеграм-каналі.

 

«На лівому спокійно наче. Русня після вчорашнього збирає кишки по лісу південніше Кринок», — написав він.


Загалом у грудні росіяни в рази збільшили число своїх атак, користуючись нестачею озброєння у ЗСУ. Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський в інтерв’ю Reuters змушений був визнати, що українські військові згорнули деякі операції саме через нестачу  артилерійських снарядів унаслідок скорочення західної допомоги.

 

«Є проблема з боєприпасами, особливо пострадянськими (снарядами) — це 122 мм, 152 мм, — сказав він. — І сьогодні ці проблеми існують по всій лінії фронту. Обсяги, які ми маємо сьогодні, не є достатніми для нас, враховуючи наші потреби. Тому ми їх перерозподіляємо. Ми переплановуємо завдання, які ставили перед собою, і робимо їх меншими, тому що нам потрібно їх забезпечити»».


За його даними, українські війська на деяких ділянках перейшли до оборони, але намагаються атакувати на інших.