ЗСУ атакували військові об’єкти в окупованому Криму і ведуть інтенсивні бої на всьому фронті

06.12.2023
ЗСУ атакували військові об’єкти в окупованому Криму і ведуть інтенсивні бої на всьому фронті

Бійці 47-ї ОМБр поширили у соцмережах відео з лісосмуги під Авдіївкою, де вся територія усипана трупами окупантів. (Фото 47-ї ОМБр)

У ніч на 5 грудня Кримський півострів накрила масована атака українських БПЛА.

 

Дрони полетіли у бік окупованої території якраз тоді, коли рашисти розпочали засипати «шахедами» наші західні регіони.

 

Особливо видовищно «бавовна» спалахнула в районі Керчі, де місцеві жителі нарахували близько 30 вибухів.

 

Також палало щось у Феодосії, Сімферополі та кількох інших містах. Кримський міст тимчасово закритий. За попередньою інформацією, своєю мішенню ЗСУ обрали військові об’єкти ворога.


Водночас у російському міноборони заявили, що їхніми засобами ППО вночі знищено 22 українські безпілотники. Ще 13 було нібито перехоплено над Азовським морем і Кримом.

 

Але соцмережі розповсюджують інформацію про масове відключення електроенергії у місцях, де їхній «Панцирь-Сі» все героїчно відбив.


Найгарячішою точкою «наземного» фронту й далі залишається Авдіївка. Під час третьої хвилі наступу через складні погодні умови окупанти менше застосовують техніки, але не припиняють атаки. При цьому вони стали частіше бити з інших точок.

 

«Це не нові напрямки, вони й раніше були, але їх неактивно і дуже рідко використовували, — повідомив «Радіо НВ» начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш. — Ідеться про напрямок з боку Донецька через Спартак, другий — з Ясинуватої через так звану «промку». Ці два напрямки вони відкрили. І останні два тижні дуже активно проводять штурмові дії саме там».

 

За його словами, «авдіївська м’ясорубка» включилася на повну, і її горловина — саме на промисловій зоні.


Гарячі штурми не минають для москалів безслідно. Днями українські військові 47-ї ОМБр поширили у соцмережах відео з лісосмуги під Авдіївкою, де вся територія усипана трупами окупантів.

 

Журналіст Денис Казанський пояснив масову загибель чмобіків бажанням кремля влаштувати побєдобєсіє до нових виборів путіна. Мовляв, престарілий диктатор у такий спосіб намагається забезпечити собі красиве тло для висування власної кандидатури.


Амбіція кривавого маніяка задовольняється в нелюдський спосіб. За даними Віталія Барабаша, у місті й далі залишається понад тисяча місцевих жителів, хоча цей населений пункт фактично знищений.

 

Люди намагаються грітися біля «буржуйок». Але, побачивши дим, кацапи починають одразу ж обстрілювати укриття. Днями з Авдіївки нарешті вивезли 12-річного хлопчика, якого батьки вперто ховали від евакуації. Наразі дітей там уже немає.


На початку цього тижня українські бійці продовжили наземні операції на лівому березі Дніпра в Херсонській області й недавно зайняли підтверджену позицію на острові Білогрудів, розташованому на південному заході від обласного центру.


Порадували днями і вітчизняні розробники сучасної зброї. За даними генерала Івана Гаврилюка, в Україні триває створення ракет нового зразка, які в експертному середовищі отримали назву «Довгий Нептун». Вони можуть не лише уражати ворожі цілі, а й застосовуватися ППО. Триває також робота над модернізацією зенітно-ракетних комплексів «Бук» та «С-300».