Мінімізовані перепони: перед матчем з Італією українську збірну зобов’язали зіграти ще один непотрібний

15.11.2023
Мінімізовані перепони: перед матчем з Італією українську збірну зобов’язали зіграти ще один непотрібний

Уся підготовка збірної України до матчу відбору на ЧЄ-2024 проти Італії проходитиме в Гданську. (Фото з сайту УАФ.)

На початку тижня футбольна збірна України у польському Гданську розпочала підготовку до заключного поєдинку групового раунду євровідбору-2024.

 

Поєдинок проти збірної Італії, котрий відбудеться 20 листопада в Леверкузені, українські збірники називають матчем їхнього життя.


«Це буде велика гра. Звісно, це буде матч нашого життя. Особливо зараз, у найскладніший час для незалежності нашої країни. Нам важливо принести українцям позитивні новини. Грати на Євро — велике досягнення», — заявив півзахисник української збірної та лондонського «Арсеналу» Олександр Зінченко.


Матч проти італійців матиме для збірної України й справді доленосне значення, адже від його результату напряму залежатимуть місця «синьо-жовтих» та «скуадри адзурри» в турнірній таблиці.

 

Англійців обом командам уже не дістати, тож одна з них — у підсумковому розподілі прямих перепусток — виявиться третьою зайвою.


За певних обставин (якщо 17 листопада італійці втратять очки у грі з Північною Македонією) у матчі з командою Лучано Спаллетті збірну України влаштує й нічия. Інакше — орієнтуватися треба на перемогу.


«Страх присутній, але ми долаємо його разом. У матчі з Англією я побачив багато промінців світла, непроглядної пітьми не було. Зазвичай ми стираємо поразки з пам’яті, але в деяких відрізках того матчу було багато хорошого, що ми маємо зберегти в наступних матчах», — зауважив Спаллетті.


Можливість цілеспрямовано готуватися до зустрічі проти Італії називають козирем українців. Однак у Європі є сили, котрі прагнуть допомогти італійцям кваліфікуватися на Євро.


«Італія має пройти кваліфікацію Євро-2024, інакше буде катастрофа. Італія надто важлива. Думаю, що Італія виграє в України», — зізнався президент УЄФА Александер Чеферін.


Вочевидь саме тому 16 листопада підопічні Сергія Реброва проведуть, за словами тренера, непотрібний спаринг із польською «Лехією». «УЄФА каже нам, що ми повинні грати цю гру. Я вважаю, що вона зараз не потрібна, але, на жаль, ми повинні грати цей контрольний поєдинок», — зазначив Ребров.


Провести цей поєдинок Європейський футбольний союз зобов’язав збірну України. Подейкують, що грати мусили з однією з національних збірних, десь на виїзді.

 

Однак УАФ вдалося домовитися з УЄФА про гру в закритому форматі на тренувальній базі в Гданську і з великою кількістю замін. Вочевидь таким чином штучні незручності були мінімізовані.

 

Водночас підготовка «синьо-жовтих» до протистояння з Італією все ж не виглядає ідеальною, але не настільки зіпсованою, щоб говорити про якусь серйозну перепону.