Допуск — на паузі: спортсмени з росії не полишають спроб прорвати блокаду

18.10.2023

Попри намагання цивілізованого світу відгородити росію від участі в міжнародному житті, представники країни-агресорки не полишають спроб прорвати блокаду.

 

Відтак відвертою несподіванкою для світу стала заява УЄФА про намір дозволили 17-річним юнакам із росії взяти участь у чемпіонаті Європи. Мовляв, заборона на участь російської збірної U-17 в ЧЄ-2023, на думку керівництва УЄФА, — це прояв дискримінації дітей.


«Діти не повинні страждати через дії, відповідальність за які лежить винятково на дорослих. Футбол ніколи не повинен відмовлятися від послань миру та надії», — йшлося у повідомленні Європейського футбольного союзу.


«Забороняючи дітям брати участь у наших змаганнях, ми не тільки не визнаємо та не підтримуємо фундаментального права на їхній цілісний розвиток, а й дискримінуємо їх», — заявив президент УЄФА Александер Чеферін.


Проте, коли про свій протест разом з Україною заявила низка країн — Англія, Литва, Латвія, Естонія, Польща, Швеція, Фінляндія, Данія, Норвегія, Ірландія та Румунія, — в УЄФА вирішили відмовитися від свого попереднього рішення.


«УАФ наполягає на збереженні попередніх рішень УЄФА та ФІФА щодо недопущення всіх російських команд до участі в міжнародних змаганнях під егідою даних організацій. УАФ підтверджує, що не братиме участі в жодних змаганнях за участі російських команд, та звертається до інших асоціацій-членів УЄФА з проханням бойкотувати можливі матчі за участі команд із рф за умови їхнього допуску», — з такою рішучою заявою виступила Українська асоціація футболу.


У підсумку в штаб-квартирі Європейського футбольного союзу переглянули свій вердикт і повідомили, що росії не буде дозволено брати участь у відбіркових іграх чемпіонату Європи серед юнаків до 17 років.

 

«Цей пункт порядку денного було знято, оскільки не було знайдено технічного рішення, що дозволяє російським командам грати», — зауважили в УЄФА.