Відгукніться, таланти: поспішайте стати учасником гала-концерту в Києві «Ти у серці моїм, Україно!»

26.07.2023
Відгукніться, таланти: поспішайте стати учасником гала-концерту в Києві «Ти у серці моїм, Україно!»

Роботи учасників номінації «Образотворче мистецтво: «Життя продовжується» Олени Смирнової (Миколаїв) та «Азовсталь» Наталії Моржук (Італія, Рим). (Фото надані організаторами.)

До Дня Незалежності України проходить Міжнародний мистецький багатожанровий фестиваль-конкурс «Ти у серці моїм, Україно!».


На території Співочого поля у Києві заплановано на 24 серпня проведення гала-концерту переможців фестивалю-конкурсу «Ти у серці моїм, Україно!».

 

А його учасниками можуть спробувати ще стати талановиті люди з будь-якого куточка країни і навіть з-за кордону.


Голова журі фестивалю-конкурсу Леся Королик (Італія), співачка, заслужена діячка естрадного мистецтва України, розповідає, що багатожанровий фестиваль відбувається за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України і Департаменту культури Київської міської державної адміністрації.

 

Організатори фестивалю-конкурсу — Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень і Культурно-просвітницька асоціація Mist-IL Ponte (Італія).


У першому, відбірковому, турі оргкомітет фестивалю-конкурсу попередньо переглядає, прослуховує конкурсні роботи, які надсилають учасники, і приймає рішення про реєстрацію та допуск учасників до другого, заключного, туру. Члени журі оцінюють конкурсні роботи й визначають переможців.


Учасником конкурсу може стати кожен українець, який проживає не тільки в Україні, а й далеко за межами. Серед номінацій: вокальний, інструментальний, фольклорно-етнографічний, літературний, театральний жанри, авторська пісня, образотворче мистецтво, мода, стиль, дизайн, найкраще виконання патріотичної пісні.


Вік учасників не обмежений. Результати конкурсу будуть оголошені 20 серпня на сторінці facebook-групи фестивалю-конкурсу. Переможці отримають дипломи.


Оксана Парфус, організаторка фестивалю-конкурсу, пояснює: «Наша мета — об’єднати всіх українців, які живуть і працюють у різних куточках України і світу, в любові до України, бажанні служити рідному краю, щоб разом популяризувати українську пісню та українське слово, показати світу неповторність та красу українських традицій, звичаїв і обрядів, українське мистецтво загалом. Цим примножимо скарбницю української культури, сприятимемо збереженню національних цінностей, зокрема на міжнародному рівні, — задля культурно-просвітницького та духовно-морального виховання молодого покоління як в Україні, так і за кордоном, а також моральної та доброчинної підтримки ЗСУ і загалом усього українського народу під час війни».

Людмила ЧЕЧЕЛЬ