На переможній хвилі у суперлізі: «Прометей» вдало розпочав новий сезон

24.09.2021
На переможній хвилі у суперлізі: «Прометей» вдало розпочав новий сезон

Після перемоги в кваліфікації Ліги чемпіонів «Прометей» виграв і Суперкубок України. (Фото з сайту fbu.kiev.ua.)

Баскетбольний «Прометей» зов­сім нещодавно з’явився на спортивній карті України. У 2019 році він грав лише у вищій лізі українського баскетболу.

 

Однак сьогодні це яскравий лідер елітного дивізіону, котрий у статусі чинного чемпіона країни переможно розпочав і новий сезон, вигравши у «Будівельника» матч за Суперкубок — 104:99.


До гри зі столичними «гладіаторами» в київському Палаці спорту команда Ронена Гінзбурга успішно завершила кваліфікаційний відбір до групового раунду Ліги чемпіонів.

 

На думку очільника «Будки» Ігорса Міглінієкса, саме здобутий ігровий досвід на старті сезону й допоміг «Прометею» виграти перший у його клубній історії Суперкубок.


«Відчувається, що ми ще не в ритмі. Три матчі в Лізі чемпіонів допомогли «Прометею» бути в кращій формі. У нас 15 підбирань на чужому щиті, у них — два. Очки другого шансу — 18:2.

 

Здається, що суперник повинен програти. Однак ми спіткнулися на легких речах. Ритм гри у нас іще не на потрібному рівні», — констатував латвійський наставник «Будівельника».


Після кількарічного простою, пов’язаного з фінансовою заборгованістю, столичні «гладіатори» знову намагаються повернутися на вершину вітчизняного баскетболу. Минулий сезон для них був більшою мірою лише розігрівом. Тепер він «Будки» очікуватимуть реальної боротьби за чемпіонство.


«Чи буде «Будівельник» претендувати на титул? Ми ще не завершили комплектацію команди на сезон. У подальшому матимемо можливість додати. Утім на нас чекає важкий сезон, у якому переможе той колектив, що матиме більше терпіння, майстерності та командного духу», — наголосив Міглінієкс.


Коментуючи ж шанси своєї команди на чемпіонство, Ронен Гінзбург закликав не поспішати з припущеннями й передчасно не віддавати його команді статус головного фаворита ЧУ.

 

«Занадто рано про це говорити. Загалом, у суперлізі є чотири клуби — «Прометей», «Дніпро», «Київ-Баскет» та «Будівельник», котрі побудували хороші команди з сильними тренерами. Гадаю, що доля чемпіонства вирішиться в червні. Виграє той, хто буде в кращій формі на той момент. Шанси в усіх рівні», — наголосив ізраїльський «коуч» Прометея».


А напрочуд результативна гра в битві за Суперкубок продемонструвала, що вболівальники можуть розраховувати на цікавий сезон.

 

«Цей поєдинок дасть великий початок українському баскетболу. Такі ігри допомагають. Обидві команди грали серйозно, вийшов красивий матч. Всі повинні бути задоволені», — наголосив Ігорс Міглінієкс.


Зауважимо, що, закинувши в матчі 104 очки, «Прометей» таким чином оновив рекорд результативності Суперкубка. Попереднє ж досягнення належало «Дніпру», котрий у 2018 році здобув 101 пункт.