Брак мотивації й агресія: «Шахтар» розгромив «Динамо» і зрівнявся з ним за кількістю суперкубків

24.09.2021
Брак мотивації й агресія: «Шахтар» розгромив «Динамо» і зрівнявся з ним за кількістю суперкубків

«Шахтар» несподівано легко переграв «Динамо» в матчі за Суперкубок. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Матч за Суперкубок країни, з якого традиційно в Україні розпочинається футбольний календар, у ниніш­ньому сезоні довелося відкласти на кілька місяців.

 

Маючи в своїх складах велику кількість збірників, які потребували відпочинку після Євро-2020, «Шахтар» та «Динамо» домовилися зіграти принциповий поєдинок не в липні, а восени.


«Не найкращий час для матчу, адже незабаром на нашу команду чекають два складнi поєдинки в Лізі чемпіонів», — заявив напередодні суперкубкового протистояння з «гірниками» президент динамівського клубу Ігор Суркіс.


Вочевидь добре знайомий iз внутрішньою кухнею власник «біло-синіх» зробив уболівальникам столичного клубу приховане попередження.

 

Мовляв, у матчі за Суперкубок можуть бути сюрпризи. А результат першого в сезоні українського «класико» здивував багатьох.


Розгрому, якого зазнали динамівці в цьому поєдинку, без сумніву, мало хто очікував. 0:3 — рахунок, для протистояння двох найтитулованіших команд країни не характерний. Зазвичай принципове й безкомпромісне, протистояння цього разу проходило за абсолютно іншим сценарієм.

 

«Такі матчі часто граються до першого гола. На жаль, ми не реалізували свої моменти, а суперник забив. У роздягальні я поговорив з гравцями про командний дух, про те, що відбулося сьогодні на полі. Можна програти гру, але не можна так поступатися в єдиноборствах. Ми поверхнево й розслаблено поставилися до цього моменту, і суперник виграв великий відсоток мінідуелей», — зауважив наставник «Динамо» Мірча Луческу.


При цьому румунський спеціаліст наголосив, що мотивація його підопічних була нижчою, ніж у суперника. Мовляв, у минулому сезоні «Динамо» виграло й чемпіонат, і Кубок, тож цього разу можна було й не розігрувати Суперкубок.


Хай там як, а після сенсаційної поразки «Шерифу» в Лізі чемпіонів футболісти «Шахтаря» були неймовірно заряджені на перемогу в українському «класико».


Попри напівофіційний статус матчу, для «гірників» поєдинок за Суперкубок мав найвищий пріоритет. За словами Луческу, його відверто здивувала зарядженість суперника на перемогу. «Такої агресії від футболістів «Шахтаря» я не очікував», — зізнався їхній колишній наставник.


До речі, за день до суперкубкового фіналу власник гірницького клубу Рінат Ахметов відсвяткував своє 55-річчя. Зрозуміло, що й цей факт суттєво вплинув на готовність «помаранчево-чорних» здолати принципового опонента.

 

Ну а розбивши столичний колектив, «гірники» таким чином перервали їхню трирічну переможну серію на цьому змагальному шляху. І тепер обидва українські флагмани мають по дев’ять перемог у «Суперкубку».


Водночас уже 3 жовтня на «Динамо» та «Шахтар» очікує очна зустріч в національному чемпіонаті. Мірча Луческу обіцяє як слід проаналізувати невиразну гру своєї команди в матчі за Суперкубок й у 10-му турі УПЛ реабілітуватися за неприємний розгром.

ТАБЛО


Суперкубок України. «Динамо» — «Шахтар» — 0:3 (Траоре, 30; 54; Патрік, 61).