У Шотландії кіт повернувся додому через 10 років завдяки чіпу

21.09.2021

У той час, як мільйони людей на планеті бояться вакциновуватися, вважаючи, що їм таким чином можуть вживити... чип, ця «страшна» штукенція допомогла коту повернутися додому через 10 років відсутності.

 

Історія кота Форбса вже підкорила тисячі сердець у соц­мережах, адже як може не розчулити «одіссея» тваринки, яка спочатку зникла кудись, а через десятиліття чудовим чином повернулася в сім’ю.


«Мандрівник» жив у шотландському місті Абердін у родині Люсі та Ніла Хендерсонів, а потім у 2011 році кудись зник.

 

Власники киці були невтішні, адже Форбс був надзвичайно ласкавим і доброзичливим, його всі просто обожнювали, тож на пошуки улюбленця були задіяні не лише члени сім’ї, а й друзі, сусіди.

 

Усі разом вони обходили всі покинуті приміщення в місті, гаражі, сараї й інші «злачні» для тварин місця — все марно.

 

Ніл і Люсі невтомно розмножували оголошення й розклеювали їх по всьому місту, та дарма. Через вісім місяців пошуків і сподівань Хендерсони втратили надію ще будь-коли побачити свого Форбса, а згодом сім’я й узагалі переїхала в інше місто.


Йшли роки. Важко навіть уявити, де і як жив увесь цей час котик, проте в службу абердинської організації порятунку домашніх тварин надійшло повідомлення, що на вулицях міста помічено кота з мікрочипом.

 

Тварину спіймали і за допомогою пристрою зісканували, кому вона належала та домашню адресу. Звісно, за цією адресою хазяї Форбса вже не мешкали, але все ж Хендерсонів знайшли і повідомили про знайду.

 

Ніл і Люсі були страшенно розчулені, але й здивовані, а от  Форбсу тепер доведеться звикати до нових обставин і нових улюбленців родини, адже за ці роки в сім’ї з’явилися ще два коти і дві собаки.