За вихідні на Донбасі полягло троє й поранено 13 українських бійців

14.09.2021
За вихідні на Донбасі полягло троє й поранено 13 українських бійців

Минулі вихідні стали кривавими для ЗСУ. (Фото ООС)

В зоні ООС кінець минулого тижня став кривавим для ЗСУ: на вихідних полягло троє українських бійців, а 13 — отримали поранення.

 

Так, у суботу 11 вересня, під час бойового чергування біля села Причепилівка Новоайдарського району, що на Луганщині, внаслідок мінометного обстрілу загинув 36-річний старший солдат Олексій Куленко з Кіровоградської області, який служив у 17-му окремому мотопіхотному батальйоні 57-ї  ОМПБР. Був призваний на військову службу у квітні 2021 року. У бійця залишилися батько та троє дітей.


У цей же день на Донбасі в результаті артилерійського обстрілу загинув солдат 74-го окремого розвідувального батальйону Денис Герман.

 

Десять бійців отримали поранення різного ступеня важкості.
А в неділю біля Верхньо­торецького загинув 27-річний морпiх із 503-го окремого батальйону морської піхоти Артур Голуб із Житомирщини.

 

У вантажівку, якою він кермував, бойовики влучили протитанковою керованою ракетою. Також у неділю на «передку» було поранено трьох українських захисників.


Цього дня окупанти десять разів порушували режим припинення вогню. Гатили загарбники по позиціях наших бійців поблизу Нью-Йорка, Невельського, Верхньоторецького, Причепилівки, Катеринівки, Зайцевого та Зототого-4. Ворог вів вогонь із мінометів 120-го калібру, протитанкових ракетних комплексів, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, станкових протитанкових гранатометів, стрілецької зброї.


Станом на 7 годину ранку 13 серпня зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню поблизу Зайцевого, де російсько-окупаційні війська били по наших позиціях із гранатометів різних систем. На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.


Про всі факти порушень Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.


За повідомленням Головного управління розвідки Міноборони України, командування ЗС РФ продовжує підготовку мобілізаційного резерву для комплектування особовим складом з’єднань і частин 1-го та 2-го армійських корпусів оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях України у Донецькій та Луганській областях.

 

Цього тижня окупанти проводять черговий збір військовозобов’язаних запасу.

 

Оповіщення призивного складу здійснюється як за адресами проживання, так і за місцем їх працевлаштування. Керівників підприємств та установ попереджають про сувору відповідальність у разі невиконання мобілізаційних планів їхніми працівниками.

 

Контроль проведення зборів здійснюватиметься командним складом 8-ї армії Південного військового округу ЗС РФ. Тобто проти України точно воює путінська Росія. Але земля наша  — вистоїмо!