У новому розіграші УХЛ візьмуть участь вісім клубів: один з них — абсолютний дебютант

14.09.2021
У новому розіграші УХЛ візьмуть участь вісім клубів: один з них — абсолютний дебютант

Хокеїсти «Донбасу» наразі виграли лише один із чотирьох поєдинків групового раунду Ліги чемпіонів. (Фото з сайту hcdonbass.com.)

У нинішньому році офіційний хокейний сезон в Україні розпочався раніше звичного.

 

Найсильніший колектив країни — «Донбас» — від початку вересня провів у дебютній для себе Лізі чемпіонів уже чотири поєдинки групового раунду.

 

Решта ж вітчизняних команд готується до старту національної першості, котрий призначений на 17 вересня.

 

Як повідомляє пресслужба ФХУ, до участі в шостому сезоні УХЛ заявилися вісім команд: окрім чинного чемпіона, там будуть грати «Білий барс», «Дніпро», «Краматорськ», «Кременчук», «Маріуполь», «Сокіл», «Рулав Одд».


Загалом, знайомі колективи, за винятком хіба що дебютанта з Харкова. У прийдешньому сезоні «Рулав Одд» замінить у чемпіонських перегонах «Крижаних вовків» зі столиці, котрі вочевидь втомилися від важкого тягаря аутсайдера й зійшли з дистанції.


Водночас головний тренер нового харківського колективу Ігор Шаманський каже, що завдання «Рулав Одд» на перший в УХЛ сезон — потрапляння в «топ-4» за підсумками регулярного чемпіонату.

 

«Ми собі в команді поставили таке завдання — керівництво нас у цьому підтримало. Розуміємо, що команди заради команди бути не повинно, потрібна глобальна ціль. Тому було вирішено: завершити «регулярку» в четвірці лідерів», — наголосив наставник «Рулав Одд».


При цьому новий чемпіонат країни розпочнеться матчем двох фіналістів попереднього розіграшу — «Донбасу» та «Сокола». До слова, перед офіційним стартом національних змагань київські «соколи» виграли представницький турнір у Кременчуці.

 

У фіналі «Кременчук Оупен» столичний колектив розгромив господарів льоду — 5:2, чим продемонстрував свою максимальну готовність до участі в новій гонці за національне «золото».


Що ж до найсильнішої команди попереднього ЧУ, то після чоти­рьох турів групового етапу ЛЧ-2020/2021 «Донбас» у своєму квартеті, маючи п’ять здобутих очок, посідає друге місце й зберігає шанси на продовження турнірної боротьби. Хоча залишитися на прохідній позиції донецькому клубу буде вельми непросто.

 

На фініші групового раунду команду Павла Микульчика чекає спарене протистояння з беззаперечним фаворитом «пульки» — австрійським «Клагенфуртом».

 

Представник австрійського чемпіонату не програв у квартеті ще жодного поєдинку, тож «Донбасу» доведеться стрибнути вище голови, аби залишитися в «лігочемпіонській» грі.


Поки ж очільник «червоно-чорних» наголошує: «Команді не вистачає досвіду участі в подібних матчах та везіння».

 

В останніх двох турах команда Микульчика програла «Руану» (в основний час) та «Рунгстеду» (в овертаймі), відчутно ускладнивши таким чином собі турнірне становище.


«Позитиву мало. Довго не можемо знайти свою гру. Однак якщо будемо демонструвати хороший рівень не епізодами, а впродовж усього матчу, — тоді буде результат», — наголосив Микульчик.