«Орлани» летять: окупанти пригнали в ОРДЛО бронетехніку, ракетні та снайперські комплекси

03.09.2021

На сході знову втрати — 30 серпня, поблизу Попасної на Луганщині, загинув 27-річний Роман Задорожний, котрий служив у 24-й окремій механізованій бригаді імені Короля Данила.

 

Роман родом із Добротвора, що на Львівщині. У нього залишилася мама, сестри та брати.


Загалом у зоні ООС у серпні загинули дев’ятеро українських військових, а 28 — отримали поранення різного ступеня важкості.


На передовій упродовж доби 1 вересня зафіксовано 12 порушень режиму припинення вогню. Російські окупанти відкривали вогонь по українських позиціях у напрямку Золотого-4, біля Авдіївки, Новозванівки, Золотого-3, Причепилівки, Невельського, Широкиного, Пісок, Новолуганського.

 

Гатили зайди по наших бійцях iз мінометів 120-го та 82-го калібрів, протитанкових ракетних комплексів і станкових протитанкових гранатометів, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.


Варто наголосити, що 1 вересня о 17:30 в Золотому-4 на приватному подвір’ї (хутір Вільний) на вулиці Друга Вільна розірвалась мінометна міна 82 мм — осколками снаряда було пошкоджено огородження.


Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарата типу «Орлан-10» iз перетином лінії розмежування.


У результаті ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав осколкове поранення. Захисника транспортували до лікувального закладу. Стан його здоров’я — задовільний.


У відповідь на агресію українські захисники подавляли вогневі точки противника з незаборонених Мінськими домовленостями зразків озброєння.


Станом на 7-му годину ранку 2 вересня зафіксовано два порушення режиму припинення вогню: неподалік Золотого-3 ворог двічі відкривав вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.


У результаті ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав осколкове поранення. Після надання першої медичної допомоги пораненого евакуювали до лікувального закладу. Стан його здоров’я — задовільний.


На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Про всі факти порушень iз боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.


Зауважимо, що, згідно з даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування ЗС РФ продовжує посилювати бо­йові спроможності з’єднань i частин 1,2 АК РОВ.

 

Для приховування постачання бойової техніки й майна військового призначення окупанти використовують неконтрольовані Україною ділянки кордону та завезли в серпні відремонтовану броньовану техніку, понад 6 тис. тонн пального, протитанкові керовані ракети, протитанкові та протипіхотні міни, снайперські комплекси, набої для великокаліберних кулеметів і снайперських гвинтівок.


Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що за весну-літо цього року Росія збільшила свій військовий контингент в окупованому Криму та використовує півострів як базу для забезпечення своєї військової присутності у Сирії.


Додамо, що наразі офіційно на Донбасі вважаються зниклими безвісти 258 осіб, серед яких 67 військовослужбовців та резервістів.