Черкаські медики одержали 24 новенькi «швидкі»

27.08.2021

У Черкасах медики обласного Центру екстреної медичної допомоги одержали 24 новенькi автомобілі.


Як повідомляє «Україні молодій» Ірина Назарок з обласного Центру екстреної медичної допомоги, всі ці «швидкі» типу «А», «В» та «С» на базі Citroеn Jumper мають усе необхідне медичне устаткування й готові одразу стати до роботи.

 

«Автівки обладнані сучасною апаратурою згідно з європейськими стандартами. Загальна сума, яку витратили на придбання автомобілів, становить 59 мільйонів 565 тисяч гривень», — каже пані Ірина.

 

І додає, що розподіляли автівки на кожний підрозділ, зважаючи на географію, територію та зони обслуговування, рельєф доріг і якість дорожнього покриття.

 

Відтак, спецтранспорт отримали бригади екстреної медичної допомоги в різних куточках Черкаської області — по три автівки отримали медики Сміли та Умані, дві — Звенигородки, по одній — Золотоноші, Чорнобаю, Ірклієва, Чигирина, Городища, Лисянки, Ватутіного та Христинівки. Ще вісім автівок отримали медики міста Черкаси.


Як зазначає голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, у Шевченковому краї це другий такий транш за два останні місяці. Загалом за дев’ять місяців автопарк обласного Центру екстреної медичної допомоги поповнився 66 новими «швидкими».

 

«А  в першому кварталі 2022 року маємо отримати ще 31 автівку. Отож повністю оновимо автопарк «екстренки». Усі «швидкі» обладнані GPS-трекерами і тривожними кнопками. І це особливо важливо, враховуючи, що почастішали напади на працівників «швидкої». За останні п’ять місяців — дев’ять випадків у нашій області», — говорить Олександр Скічко.


«Ці автомобілі — це великий внесок у розвиток медицини Черкащини. Адже ми знаємо, що вчасно надана медична допомога — це насамперед врятовані людськi життя», — додає Ірина Назарок.