Усик близький до бою за чемпіонський пояс у супертяжкому дивізіоні

16.07.2021
Усик близький до бою за чемпіонський пояс у супертяжкому дивізіоні

Через рік після зустрічі з Чісорою Олександр Усик суттєво збільшив свої фізичні габарити. (Фото з сайту bbc.com.)

Довгоочікуваний поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу в суперважкому дивізіоні між Ентоні Джошуа та Тайсоном Ф’юрі цього року не відбудеться.

 

Після того, як через суд колишній володар чемпіонського пояса WBC Деонтей Уайлдер домігся права на повторну зустріч із нинішнім власником цього трофею — Ф’юрі — реалізацію ідеї про об’єднавчий бій його організаторам довелося відкласти.

 

При цьому як довго Деонтей та Тайсон виходитимуть у ринг, також не дуже зрозуміло. Скажімо, першочерговою датою їхньої зустрічі вважали 24 липня, однак після заяви Ф’юрі про інфікування коронавірусом поєдинок за пояс WBC перенесли на 9 жовтня.


Так само свій персональний припис від керівної інстанції має й Джошуа, котрого Всесвітня боксерська організація замість бою за абсолютний титул зобов’язала зустрітися з обов’язковим претендентом на пояс WBO — Олександром Усиком.

 

Попри те, що представники британського та українського боксера не надто квапилися узгоджувати деталі майбутньої дуелі, особливу нехіть у цьому питанні проявляла команда Джошуа, в існуючих обставинах можливостей «зіскочити» у боксерів не так уже й багато.


Промоутер українського боксера Олександр Красюк каже, що найближчими днями обидві сторони мають підтвердити інформацію, що бій між Усиком та Джошуа відбудеться 25 вересня в Лондоні.

 

«Ми отримали контракт на узгодження, й незабаром усе буде завершено. Одним із пунктів угоди передбачено реванш — у випадку невдачі Джошуа.  Утім упевнено говорити, що бій відбудеться, можна буде лише тоді, коли бійці вийдуть у ринг», — наголосив Красюк.


Зазначимо, що Ентоні Джошуа наразі належать пояси чотирьох престижних боксерських організацій — WBO, WBA, IBF і IBO. При цьому не виключено, що на кону майбутнього україно-британського протистояння стоятимуть лише два титули.

 

Очевидно, у команді Джошуа побоюються нашого співвітчизника. Звісно, Ентоні добре пам’ятає невдалий досвід протистояння з Енді Руїсом, коли йому знадобився повторний бій з уродженцем Мексики задля повернення несподівано втрачених трофеїв.


Відтоді як у жовтні 2020 року Усик переміг Дерека Чисору, він цілеспрямовано готувався до зустрічі з Джошуа. Увесь цей час українець активно нарощував м’язову масу. Одразу після переходу з важкого дивізіону в «супертяжі» Олександру не вистачало кілограмів.

 

Тепер же, коли британські репортери отримали останнє фото вітчизняного боксера, вони стверджують, що Усик завершив трансформацію свого тіла.

 

«Ентоні, ти готовий до бою?» — таке послання направив українець своєму титулованому візаві з Британії.


Щойно ж сторони поставлять підписи під контрактом, Усик розпочне фінальну стадію підготовки до чемпіонського бою. І, як свідчить Олександр Красюк, на цьому етапі Олександру допомагатиме знаний український «супертяж» Володимир Кличко.

 

Нагадаємо, що саме після поразки Джошуа Кличко-молодший оголосив про завершення своєї славетної боксерської кар’єри. Тож, звісно, буде не проти бодай частково докластися до побиття Джошуа.