Герой Євро-2020 Артем Довбик відкрив новий стадіон у Черкасах

09.07.2021
Герой Євро-2020 Артем Довбик відкрив новий стадіон у Черкасах

Вихованці Черкаської обласної школи олімпійського резерву з Артемом Довбиком. (Фото надане пресслужбою Черкаської ОДА.)

На Черкащині в обласній спеціалізованій дитячо-юнаць­кій спортивній школі олімпійського резерву, яка міститься у приміському селі Білозір’я, урочисто відкрили новий стадіон. Його реконструкція тривала три роки. Вартість робіт — 12,6 мільйона гривень.

 

Це гроші з державної субвенції, ДФРР і з місцевого бюджету. На території стадіону, зокрема, збудували футбольне поле розміром 83 на 50 метрів, доріжки для бігу по прямій та по колу, сектори для стрибків у висоту, сектор для метання списа, майданчик для тренажерів, павільйон для спортивного інвентарю, розповідають у Черкаській облдержадміністрації.


На стадіоні тренуватимуться спортсмени та аматори з легкої атлетики та футболу, баскетболісти, любителі хокею на траві, з веслування академічного та веслування на байдарках і каное.

 

«Школа олімпійського резерву є пріоритетною для нас. Стадіон — це лише перший крок. Далі — завершення будівництва нового корпусу, в якому розмістяться зали для занять боротьбою, боксом, баскетболом, мініфутболом. Наші спортсмени повинні мати всі необхідні умови для тренувань», — наголошує голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.


До речі, участь у відкритті стадіону взяв футболіст збірної України, черкащанин Артем Довбик, який забив переможний гол у ворота Швеції і вивів Україну в 1/4 фіналу Євро-2020.

 

Свого часу Артем навчався саме в цій Черкаській обласній спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву.