Двом українським тенісисткам удалося подолати стартовий раунд на Уїмблдоні

02.07.2021
Двом українським тенісисткам удалося подолати стартовий раунд на Уїмблдоні

У першому колі Уїмблдону третя ракетка України Марта Костюк переграла найсильнішу тенісистку Нідерландів. (Фото з сайту sportarena.com.)

Про футбольний чемпіонат Європи-2020 нині в Європі не говорить хіба що лінивий, однак це аж ніяк не значить, що інше спортивне життя на континенті зупинилося.

 

Паралельно з футбольними баталіями в Старому світі нині відбуваються не менш знакові змагання — «Тур де Франс» та Уїмблдон.


На старт основного раунду трав’яного «шолома» вийшли троє українок — Еліна Світоліна, Марта Костюк та Катерина Козлова.

 

За підсумками кваліфікації право виступити в жіночому «одинаку» отримала й Леся Цуренко, проте, пославшись на травму, 32-річна киянка відмовилася від продовження виступів на турнірі.


Не довго затрималася в передмісті Лондона й Катерина Козлова. У суперниці по першому раунду турніру вона отримала експершу ракетку планети, володарку 14-ї позиції в поточному рейтингу WTA — Вікторію Азаренко з Білорусі.

 

Зіграти на рівних з іменитою суперницею українка (157-ма тенісистка планети) не змогла, взявши у білоруски лише чотири гейми в двох сетах — 1:6, 3:6.


А от Марту Костюк високий номер посіву її першої суперниці на турнірі абсолютно не злякав. Кікі Бертенс із Нідерландів, яка в 2019 році перебувала на четвертому щаблі рейтингу WTA, на цьогорічний Уїмблдон приїхала в статусі 17-ї «сіяної».

 

При цьому Костюк на «зелений шолом»-2021 вийшла в якості 70-ї ракетки планети й, продовжуючи сценарій цьогорічного «Ролан Гарросу», де вона дісталася четвертого кола, голос­но заявила про свої «трав’яні» амбіції.


Поєдинок проти Бертенс 19-річній Костюк дався напрочуд легко — 6:3, 6:4. Утім подейкують, що зіграти на повну силу нідерландці завадила не до кінця залікована травма ахілового сухожилка.

 

Можливість же перевірити справжню свою готовність до головного турніру «трав’яного» сезону Марта мала в другому раунді, де їй протистояла непоступлива Анастасія Севастова з Латвії (56-й номер WTA).


Так само на суперницю з характером у другому колі вийшла й прима вітчизняного тенісу Еліна Світоліна. Занадто рано завершивши Відкриту першість Франції-2021, на Уїмблдоні вона, очевидно, прагне реабілітуватися за непереконливу гру на паризькому ґрунті.

 

А перед зустріччю з полячкою Магдою Лінетт (44-й номер WTA) найсильніша тенісистка України переграла не менш амбітну бельгійку Алісон ван Ейтванк, яка посідає 56-ту позицію в табелі про ранги — 6:3, 2:6, 6:3.

 

«Черпаю натхнення від збірної України», — наголосила після стартового успіху на Уїмблдоні Світоліна.


При цьому слід відзначити, що Світоліна, Костюк, а також Даяна Ястремська, Надія та Людмила Кіченок подумки вже готуються до своїх виступів на Олімпіаді в Токіо.

 

Заявляючи на Олімпійський тенісний турнір усіх найсильніших одиночниць та парниць України, вітчизняна Федерація тенісу, схоже, всерйоз розраховує на медалі.

 

Відтак Уїмблдон можна сприймати як важливий контрольний старт для українських тенісисток перед їхнім вояжем до Токіо.