Ми повинні бути в НАТО

16.06.2021

Наші політики і владні чиновники, виховані на російсько-радянській історіографії, не знають історії своєї держави — України, ділять її на зони, в дусі зека Януковича.

 

Історично ж Україна давно поділена на краї і складається зі Слобожанського, Донецького, Придніпровського, Центральноукраїнського, Подільського, Карпатського (Буковина, Галичина, Закарпаття), Волинського, Поліського країв, а також Таврії (Приморського краю) та Криму (Кримського краю). У Німеччині є землі, у США — штати, а в нас — краї, а не зони.


Краї фіксують природно-географічну різноманітність України і при правильній економічній політиці уряду можуть допомагати розвитку економіки держави.

 

Восьмий рік війни та окупації частини території принесли Україні величезні людські та матеріальні втрати, але наші західні союзники, всупереч їхній же безпеці, не застосовують до Росії максимальних економічних та політичних заходів, що провокує Росію на нові воєнні авантюри.


Для безпеки кордонів Євросоюзу країни НАТО давно повинні були б запросити Україну стати членом Північно-Атлантичного альянсу. Без України путінська Росія не може здійснити на практиці свій план iз повернення територій, втрачених унаслідок розпаду Радянського Союзу.

 

Російсько-радянська імперія в усіх своїх війнах перемагала завдяки перебуванню в її складі України, використовуючи її людські й матеріальні ресурси. Це повинен знати кожен керівний політик західних дер­жав.

 

Тому прийняття України в НАТО зміцнить безпеку Європи, анулює плани Росії з розпаду НАТО та Євросоюзу, позитивно подіє на пригноблені народи Росії, які позбавлені людських та національних прав i свобод, ініціює їхню боротьбу за національне визволення від імперського гніту Росії-Московії.

 

Тому керівники західних країн повинні глобально думати і діяти, знаючи, що Україна — це основний форпост безпеки Європи. Це повинні засвоїти назавжди народи Європи.


Росія, як і в 1939 р., для своїх загарбницьких планів використовує Німеччину. Ніякі аргументи США про небезпеку газогону «Північний потік-2» її не переконують і вона свідомо лізе в зашморг Путіна.

 

Тільки українці знають усю фальш політики Московії-Росії, її жадібність і жорстокість, тому Захід повинен допомогти Україні перемогти цього віковічного золотоординського ворога людяності, західної демократії та цивілізації.

 

І. ШІМАНЧУК
Рівне