В Умані юним спортсменам подарували весла

09.06.2021
В Умані юним спортсменам подарували весла

Вихованці Уманської дитячо-юнацької спортивної школи розжилися новим сучасним інвентарем для занять. (Фото надане Черкаською ОДА.)

На Черкащині вихованці Уманської дитячо-юнацької спортивної школи розжилися новим сучасним інвентарем для занять, зокрема веслами,  вартість одного становить понад 400 євро.

 

Такий подарунок  юні спортсмени одержали від першого віце-президента Федерації каное України, президента Української федерації з веслування на човнах «Дракон» Валерія Моргуна.


Як повідомили «Україні молодій» у черкаській ОДА, пан Валерій вже другий рік відвідує змагання Кубка України «Уманська регата» з веслування на байдарках і каное серед ветеранів, які відбулися днями.

 

І вже вдруге особисто бере участь у змаганнях. Цього разу разом iз киянкою Тетяною Лічман  він здобув «бронзу» на дистанції 200 метрів.


Під час урочистого параду відкриття спортивний інвентар вручили очільнику Уманської ДЮСШ №1 Юрію Деренюку.

 

За словами Валерія Моргуна, йому дуже подобається веслувальний канал в Умані і він високо цінує вклад небайдужих спортсменів-ветеранів, які декілька років працюють над облаштуванням дистанції.


«Й надалі допомагатиму спортсменам, дуже хочу, щоб цей подарунок став у нагоді уманським дітлахам, з яких у майбутньому можуть вирости чемпіони України, Європи, світу або Олімпійських ігор», — говорить пан Валерій Моргун.


Загалом, як наголошує  голова Умані Ірина Плетньова, в місті активно беруться розвивати водні види спорту. Наразі працюють над встановленням фінішної вишки. Вона необхідна для того, щоб приймати змагання всеукраїнського рівня.


До речі, підтримка юних спортсменів на Черкащині  — вдячна справа. Оскільки вони нерідко стають переможцями у своїх видах спорту.

 

Днями, наприклад, з міжнародного турніру з греко-римської, вільної та жіночої боротьби серед юніорів Dumitru Pirvulescu & Vasile Iorga, який відбувся  у Бухаресті, повернувся черкащанин Олександр Приймаченко.

 

Він представляв Черкаську область у складі збірної України  і привіз додому золоту медаль у ваговій категорії 87 кілограмів серед юніорів. А сама збірна України з греко-римської боротьби посіла перше місце у загальнокомандному заліку.