Затишна «Діброва»: уманські лісівники облаштовують мальовничі рекреаційні зони

08.06.2021

На Черкащині уманські лісівники облаштували в лісі затишну «Діброву».

 

Так вони назвали новий мальовничий рекреаційний пункт, у якому перепочити можуть і місцеві жителі, і подорожуючі.


Як повідомили «Україні молодій» у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, цей пункт розташований край дороги в лісовому масиві між селами Шарин та Громи.

 

Місце для розміщення обирали не випадково, адже тамтешній ліс відвідують чимало грибників, дорога проїзна і досить людна.


Як розповідає в.о. лісничого Собківського лісництва Олександр Дошка, задля зручного перебування відвідувачів лісу уманські лісівники встановили три альтанки, місце для мангала під накриттям, гойдалку для дітлахів, вбиральню. Також на території рекреаційного пункту є оголошення з правилами поведінки в лісі.


«Загалом цьогоріч ми запланували збудувати чотири новi рекреаційнi пункти. Такі контрольовані місця відпочинку — це не тільки забезпечення цивілізованого дозвілля для населення, а ще й один з ефективних методів запобігання лісовим пожежам та забрудненням лісів», — говорить директор Уманського лісгоспу Михайло Вовченко.


Окрім того, додає пан Михайло, уманські лісівники постійно доглядають за вже існуючими рекреаційними зонами. До речі, для швидкого та зручного орієнтування координати всіх рекреаційних пунктів лісівники Черкащини нанесли на Google Maps.