Харківські депутати з посадовцями декларують нерухомість у Криму і навіть власну залізничну колію

08.06.2021

Голова Харківської облдержадміністрації Айна Тимчук, яка недавно «прославилася» урізанням бюджету місцевих театрів, знову потрапила до майнового скандалу.

 

Цього разу тінь на репутацію чиновниці кинув її чоловік — депутат міськради від «Слуги народу» Андрій Тимчук, який задекларував адміністративну будівлю у кримській Алушті площею майже 500 квадратних метрів.

 

Цікаво, що цю нерухомість він придбав у 2018 році, коли війна на Донбасі вже йшла повним ходом і будь-які зносини з окупованим півостровом стали вважатися поганим тоном.


Спокусилися кримською нерухомістю і депутати з «Блоку Кернеса». Зокрема, Володимир Тупіцин придбав досить скромну квартиру (25 кв. м), а дружина його однопартійця Ігоря Аріха — приміщення площею 158 квадратних метрів. Обидва покупці обрали пляжі сонячної Ялти.


Утiм смаки в жінок харківських обранців досить різні. За інформацією громадського руху «Чесно», дружина директора департаменту будівництва і дорожнього господарства Володимира Чумакова придбала будинок площею 303 квадратнi метри у не менш сонячній Іспанії, а також вказала в декларації просторе житло (200 кв. м) на Харківщині.

 

Сам чиновник за документами — безхатько, але при цьому демонструє сильну пристрасть до фірмових коштовних годинників. У нього їх аж чотири.


Найбільше ж нерухомості (6,5 тис. кв. м) виявилося у депутата від «Блоку Кернеса» Олександра Лобановського. До того ж він задекларував ще й власну двокілометрову під’їзну залізничну колію.

 

А ось депутати від ОПЗЖ Сергій Насинник і Анатолій Родзинський, навпаки, продемонстрували на сторінках декларацій дивовижний аскетизм.

 

У першого є скромна кімната (12 кв. м) у Вишневому під Києвом, а в другого таке ж непримітне житло, навіть не в будинку, а у флігелі. При цьому пан Анатолій має готівкою мільйон гривень.


Цікаво, що міські депутати підтвердили у своїх звітах і неабияку любов до землі. Найбільшу кількість гектарів задекларував депутат від ОПЗЖ Євген Андрійчук (64 га).

 

Трохи відстають від нього у пристрасті до аграрного бізнесу колеги з «Європейської Солідарності» — Юрій Корсунов, Руслан Агібалов та Ігор Пушкарьов. А лідер фракції «Успішний Харків» Андрій Новак має ділянки не лише у регіоні, де працює, а й на далекій Житомирщині.