Через звістку про вагітність панди у Токійському зоопарку різко виросли акції прилеглих ресторанів

08.06.2021

Панди — чудові тварини, які викликають посмішку замилування навіть у найсерйозніших та найстрогіших людей.

 

Тому в зоопарках, які мають у своєму «штаті» цих милих створінь (а цим можуть похизуватися далеко не всі подібні заклади), завжди людно.

 

Окрім цього, виявляється, панди можуть створити справжній ажіотаж на біржах, які торгують акціями.

 

Так, днями після чуток, що панда в Токійському зоопарку нібито вагітна, різко зросли в ціні акції ресторанів, що розташовані неподалік закладу «світу тварин».

 

Пресслужба зоопарку оголосила, що 15-річна панда Шин Шин ніби демонструє ознаки вагітності (хоча в цих тварин вона часто буває хибною), що відразу й спровокувало бум на акції.

 

Річ у тім, що вагітність панд у неволі трапляється не так часто, але вже коли ця щаслива подія стається, то, звісно, це відразу приваблює чималу кількість відвідувачів, що, в свою чергу, збільшує кількість клієнтів навколишніх ресторанів.

 

Так, минулої п’ятниці акції мережі китайських ресторанів Totenko виросли майже на 30% після такої звістки (подібне траплялося і в 2013 та 2017 роках). Мережа французьких закусочних Seiyoken змогла підвищити ціну на свої акції на 8%.

 

Тепер головне, щоб чутки справдилися...


Нагадаємо, ці милі тварини з деяких пір стали предметом дипломатії в Китаї. Так, із 1982 року панд не експортують у звіринці інших країн, а дають, так би мовити, в оренду.

 

Плата за неї досить висока — мільйон доларів на рік за одну особину, до того ж дитинчата панд, які народяться на чужині, стають автоматично власністю Китаю. Крім того, панди їдять винятково паростки бамбуку, які поставляють із Китаю, а це також непоганий заробіток.

 

Китай надає панд в оренду лише своїм стратегічним партнерам, тож це ніби інструмент так званої «м’якої сили». Піднебесна намагається позиціонувати цих прикольних тварин як символ своєї країни, хоча насправді ним є дракон — дракон у пандовій шкурі?..