Олександр Усик отримав шанс поборотися за чемпіонський пояс WBO

01.06.2021
Олександр Усик отримав шанс поборотися за чемпіонський пояс WBO

Олександр Усик має шанс поборотися за чемпіонський пояс WBO. (Фото з сайту klitschko-brothers.com.)

Бій за звання абсолютного чемпіона у супертяжкому дивізіоні — це завжди велике видовище. Утім його організація — ще те випробування.

 

Здавалося, деталі об’єднавчого мегабою між британськими велетнями Ентоні Джошуа та Тайсоном Ф’юрі вже давно узгоджені й боксери готуються влітку визначити найсильнішого.


«Зараз процес організації бою вже не зупинити. Він на 100 відсотків відбудеться в серпні», — кілька місяців тому говорив промоутер Джошуа Еді Хірн.

 

Для цього, начебто, в Саудівській Аравії вже почали будувати спеціальну арену, підтвердивши таким чином своє бажання комфортно прийняти й добре профінансувати учасників грандіозного шоу.


Утім останніми днями в боксерському світі все більше шириться інформації про те, що в 2021 році поєдинок між Джошуа та Ф’юрі не відбудеться.

 

Тайсон добре відомий своїм норовливим характером, і не виключено, що ось таким гальмуванням процесу він просто набиває собі ціну. Хоча, як повідомляють британські ЗМІ, обидва супертяжі за мегабій мають отримати рівні призові — по 140 млн. доларів США.


Зрештою, Хірн не виключає, що поєдинок усе ще може відбутися до кінця року, але шанси — не надто високі.

 

«Я думаю, що бій Джошуа з Ф’юрі зірвали спеціально. Наша команда відчувала, що суперник не хоче битися. Дехто з протилежної сторони не міг допустити цього поєдинку, адже не бажав втрачати контроль над супертяжким дивізіоном», — зазначив промоутер Джошуа.

 

Нагадаємо, що наразі Ф’юрі належить чемпіонський пояс WBC і саме він володарює, як-то кажуть, «золотою» боксерською акцією.


Поки ж питання проведення об’єднавчого бою в супертяжкому дивізіоні повисло в повітрі, Всесвітня боксерська організація санкціонувала поєдинок між володарем чемпіонських поясів WBA, IBF, WBO Джошуа та обов’язковим претендентом Олександром Усиком, надавши десятиденний термін сторонам для узгодження деталей контракту.


«Сашко довго чекав цього моменту. Ми всі з нетерпінням чекаємо на цей бій», — написав в «Інстаграмі» менеджер українця Егіс Клімас.


Відзначимо, що в серпні Усик готувався до бою з британцем Джо Джойсом, утім тепер мусить змінювати свої плани.


Хоча і гарантій щодо його дуелі з Дшожуа також немає. Бійка між Джошуа та Ф’юрі залишається для боксерського світу пріоритетом номер один. І тут ніхто з дуелянтів не бажає втрачати титул непереможного бійця.

 

Навряд чи Джошуа вважає Усика прохідним суперником. Про українця вже давно кажуть як про серйозну загрозу чемпіонам-супертяжам.

 

Відтак, не виключено, що Джошуа просто відмовиться від одного зі своїх поясів, зробивши його вакантним. Зважаючи на те, що Еді Хірн також займається питаннями й Усика, його промоутерська компанія зможе уникнути небажаних втрат.