Послання від музи Маестро: в Україні презентують проєкт пам’яті композитора Мирослава Скорика

28.05.2021
Послання від музи Маестро: в Україні презентують проєкт пам’яті композитора Мирослава Скорика

1 червня — роковини композитора Мирослава Скорика. (Фото з сайту 24tv.ua.)

У перший день літа у Києві, у великій залі Консерваторії, презентують концертну програму «Скорик-Мусоргський». Це останній проєкт, затверджений і сформований автором відомої кожному «Мелодії», який пішов у засвіти рік тому 1 червня.

 

А вже з вересня в рамках національного турне проєкт охопить великі міста України, серед яких — Львів, Харків, Одеса та інші.


«У концерті поєдналися твори Мирослава Михайловича, написані у 2018—2020 роках, та його багаторічна робота — авторська версія уславленого циклу Модеста Мусоргського «Картинки з виставки» для струнного оркестру та ансамблю ударних інструментів», — коментує продюсер проєкту Олександр Пірієв, керівник агенції UKR Artists, понад десятиріччя імпресаріо уславленого композитора, який організовував його концерти і тури в Україні та за кордоном.


У програмі концерту — твори, досі майже невідомі широкому загалу українських слухачів: «Варіації на швейцарську тему», які звучали лише на закритій прем’єрі у Києві 2019 року; «Варіації на шведську тему», прем’єра яких відбулася у Стокгольмі 2018 року; «Синхронізація» для саксофона з оркестром; «До музи».


Прозвучить також оркестрова версія останнього вокального циклу Мирослава Скорика, написаного на вірші Богдана-Ігоря Антонича, — «До музи». На початку 2020 року у Відні у славнозвісному Концертхаусі, «залі Моцарта», відбулася прем’єра саме вокального циклу.

 

Потім спеціально для проєкту «Скорик — Мусоргський» Мирослав Михайлович створив оркестрову версію цього твору.


Склад учасників проєкту — відомі українські музиканти різних поколінь: Кента Ігараші — саксофон (Україна — Японія) — лауреат 35 міжнародних конкурсів; Тетяна Ганіна — солістка Національної опери України; Євген Ржанов — славетний український піаніст, лауреат історичного Конкурсу королеви Єлизавети в Бельгії; Роман Федюрко — талановитий 15-річний піаніст, лауреат престижних міжнародних конкурсів.

 

Також задіяний один з найкращих українських колективів — Національний камерний ансамбль «Київські Солісти». Диригуватиме маестро Ігор Пучков.