У Смілі запрацювало відділення екстреної медичної допомоги

26.05.2021
У Смілі запрацювало відділення екстреної медичної допомоги

Щойно відкрите відділення екстреної медичної допомоги в міській лікарні Сміли. (Фото надане пресслужбою Черкаської ОДА.)

На Черкащині у міській лікарні міста Сміла запрацювало відділення екстреної медичної допомоги.

 

Як повідомили «УМ» в облдержадміністрації, окрім капітального ремонту приміщень та оновлення устаткування, там повністю замінили водопровід, опалення, каналізацію, вентиляцію, пожежну сигналізацію.


За словами голови Черкаської ОДА Олександра Скічка, всі роботи коштували бюджету майже 7 млн грн.

 

«Розвиток медичної інфраструктури є одним із пріоритетів нашої роботи. На цей рік маємо багато планів із реконструкції лікувальних закладів області та купівлі потрібного обладнання», — уточнив посадовець.


Як наголошує головний лікар Смілянської міської лікарі Микола Стогній, окрім основних оновлень, у лікувальному закладі тепер є ще так звана «дорожня карта пацієнта».

 

«Червоними, жовтими та зеленими стрічками помаркований напрямок до кабінетів, де надаватимуть допомогу. Приміром, за червоною стрічкою направляємо тяжких пацієнтів у відділення диференціальної діагностики, інтенсивної терапії або протишокові палати, де вони отримують невідкладну медичну допомогу», — пояснив головлікар.


Нині у смілянській міській лікарні працюють майже 350 медичних працівників. Щорічно стаціонарну медичну допомогу там отримують до 10 тис. пацієнтів.

 

Лікарня внесена до переліку закладів, де лікують ковідних недужих. З жовтня 2020 року і до сьогодні в закладі перепрофілювали 192 ліжка для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.


Микола Стогній каже, що проведений капітальний ремонт та придбання сучасного обладнання  допоможуть значно покращити якість надання послуг пацієнтам i комфортність роботи самих медичних працівників. Також, підсумовує він, у закладі готові до розширення штату.