Різдвяні смаколики, без яких і свято не свято — рецепти
Як кажуть, хочеш насмішити Бога — розкажи йому про свої плани. >>
Обмаль цукру — максимум насолоди. (Фото з сайту klopotenko.com.)
Напевно, немає такої людини, яка не любить солодощі.
Бо коли ми вживаємо солодке, в нашому організмі підвищується рівень ендорфінів, що викликає відчуття насолоди.
Відтак поняття «солодощі» і «задоволення» дійсно взаємозв’язані.
Батончики полюбляють і дорослі, й малі. Це зручний перекус для батьків на роботі та для дітей у школі.
Батончик може бути ще й корисним, якщо його не в магазині купите, а приготуєте самостійно за рецептом Євгена Клопотенка.
Для приготування вівсяного батончика нам потрібно: 100 г вівсяних пластівців, 2 ст. л. цільнозернового борошна, 1 ч. л. меленої кориці, 50 г вершкового масла (або кокосової олiї), 50 мл соняшникової олії, 80 г меду, 1 ст. л. цукру, 150 г родзинок, 100 г мигдалю (або волоських горіхів), дрібка солі.
У миску насипте 100 г вівсяних пластівців. Додати борошно, кокосову олію або вершкове масло, дрібку солі, мелену корицю, олію, мед, цукор, родзинки і подрібнений мигдаль. Усе ретельно перемішати.
Візьміть формочку для запікання, вистеліть пергаментом та викладіть усю масу. Потрібно дуже щільно утрамбувати суміш, зробіть це за допомогою ложки.
Далі поставте формочку в духовку і випікайте при температурі 160 градусів упродовж 30-35 хв.
Потім дайте повністю охолонути та покладiть у холодильник мінімум на одну годину, а ще краще — на ніч, щоб вміст стабілізувався.
Тепер можна нарізати на шматочки у вигляді батончиків. Насолоджуйтеся!
Карина ФУРДИК
Як кажуть, хочеш насмішити Бога — розкажи йому про свої плани. >>
Коли холодець зварений, голубці накручені, гуска запечена, час подумати і про салати, які, без сумніву, стануть окрасою столу. >>
Далеко не всім повезло їсти свіжоспечений хліб просто з печі, коли духмяна скоринка ще гаряча, і запивати його свіжим парним молоком, адже не всі мали чи мають бабусю в селі, яка ще не забула старовинні рецепти приготування домашнього хліба. >>
Нарешті юридично затверджено, що борщ — суто українська національна страва, а далі — справа за народною дипломатією. >>
Дуже важливо, особливо з погляду на сьогодення, відстоювати свою ідентичність, самобутність, щоб ніякі зайди не розповідали нам і світу, що не було й немає української культури, зокрема гастрономічної. >>
Як кажуть, дай Боже здоров’я тим, хто вигадав усі ті приблуди, що полегшують життя нашим ґаздинькам на кухні, і щоб руки в них ніколи не боліли, як то боліли вони у наших бабусь, які все робили руками. >>