Холодний десерт у спекотний день: рецепти ванільного і шоколадного морозива

26.05.2021
Холодний десерт у спекотний день: рецепти ванільного і шоколадного морозива

Домашнє морозиво найкорисніше.

Для багатьох людей морозиво — це смак дитинства.

 

Заморожений десерт, який полюбляють всі та від якого неможливо відмовитися в спекотну пору року.

 

Вершкове, ванільне, шоколадне, фісташкове, фруктове — ось він, смак дитинства!

 

Сьогодні морозиво можна купити в кожному магазині. Та якщо ви хочете насолодитися справді смачним та якісним замороженим десертом, приготуйте його самостійно.

Вільне ванільне

Для приготування ванільного морозива нам потрібно: 250 мл вершків (33%), 250 мл молока (3,2%), 2 жовтки, 120 г цукру, ваніль.


У миску з вершками додайте молоко та ваніль. Прогрійте на вогні, але не доводьте до кипіння. В іншій мисці змішайте цукор з яйцями та злегка збийте вінчиком.

 

Візьміть каструльку та змішайте тепле молоко з яйцями. Далі поставте суміш на маленький вогонь і не забувайте постійно помішувати.

 

З часом суміш має густішати, це означає, що потрібно каструльку зняти з вогню та дати охолонути. Перелийте морозиво в лоток та залиште його в морозилці на 6-8 годин.


Ладне шоколадне


Якщо ж ви полюбляєте шоколадне морозиво, то вам потрібно: 4 яйця, 140 г цукрової пудри, 0,4 л вершків (30-33%), 150 г молочного або чорного шоколаду,  пачка ванільного цукру.


Спочатку потрібно розтопити шоколад на водяній бані. Далі в окремі мисочки відділити жовтки від білків. Жовтки добре збийте міксером, а білки поставте в холодильник.

 

До шоколаду додайте збиті жовтки та добре перемішайте суміш. 

 

Дістаньте білки з холодильника, додайте до них цукор та добре збийте міксером. Маємо отримати пишну піну.


Наступний крок: змішайте всі інгредієнти та добре збийте вінчиком.

 

Потім додайте вершки та перемішайте, зберігаючи при цьому пишність маси. Перелийте морозиво в лоток i залиште його в морозилці на 6-8 годин.


Нехай смакує!

 

 

Карина ФУДРИК