Праця для «титанів»: «Дніпро» з великими труднощами подолав перший раунд «плей-оф»

26.05.2021
Праця для «титанів»: «Дніпро» з великими труднощами подолав перший раунд «плей-оф»

Лише в заключному матчі чвертьфінальної серії «Дніпро» дотиснув відроджений «Будівельник». (Фото з сайту fbu.kiev.ua.)

Отримавши торік чемпіонський титул за підсумками неповного сезону, президент «Дніпра» Валерій Кондра­тьєв трохи жалкував, що розподіл нагород відбувся без проведення «плей-оф», на основі результатів «регулярки». Натомість у нинішньому сезоні для дніпровського клубу все навпаки.

 

Турнірна сітка, котра очікує команду Дениса Журавльова на заключній стадії чемпіонату, має неймовірно складний вигляд. У таких обставинах захистити дніпрянам чемпіонський титул буде неймовірно складно.


Звісно, йдеться не про неможливість виконання цієї місії. Команда, котра посіла в регулярному чемпіонаті друге місце, апріорі претендує на «золото». Утім задля підсумкової перемоги підопічним Журавльова доведеться докласти титанічних зусиль.

 

Виглядає так, що на кожному етапі «плей-оф» на чинного чемпіона чекатиме виснажлива битва. І зовсім не факт, що в хлопців Журавльова вистачить сил на всю дистанцію. Так, «Дніпро» став єдиним півфіналістом, якому на попередньому етапі випало грати максимальну кількість поєдинків.


Загалом, чвертьфінальна дуель із «Будівельником» — сьомим колективом «регулярки» — ледь не завершилася для дніпрян гучним фіаско. Програвши (в рідних стінах) два перші поєдинки серії, підопічні Журавльова перебували за крок від вильоту з «плей-оф».

 

Утім столичним «гладіаторам» не вдалося поставити фінальну крапку в серії до трьох перемог. «Усе було в наших руках, але ми не використали свій шанс. Змушені завершувати сезон», — резюмував гравець «Будівельника» Максим Пустозвонов.


Після двох героїчних перемог на виїзді «Дніпру» вдалася й третя поспіль перемога у вирішальному, п’ятому, поєдинку серії, котрий вони провели на домашньому паркеті. «Мабуть, у «Дніпра» було трохи більше відповідальності за результат, ніж у нас», — припустив очільник «Будки» Ігорс Міглінієкс.


Надалі ж на дніпровський клуб чекає не менш відповідальне протистояння, де їхніми опонентами будуть амбітні земляки з «Прометея».

 

Закінчивши «регулярку» на сусідніх позиціях, обидва клуби з Дніпропетровщини обов’язково продовжать запеклі «розбірки» й у «плей-оф».

 

Зекономивши достатньо сил у чвертьфіналі з «Хіміком», «Прометей» тепер зможе їх використати у грі з чинним чемпіоном.


Натомість у другій півфінальній парі фаворит — очевидний. Переможець «регулярки» — «Київ-Баскет» — навряд чи матиме проблеми із «Запоріжжям», хоча в цьому клубі й обіцяють поборотися за медалі. Однак, думається, основний акцент запоріжці зроблять все ж на «бронзову» серію. А от столичних баскетболістів усі чекатимуть у фіналі.

ТАБЛО

Чемпіонат України. Чоловіча суперліга. «Плей-оф». Чвертьфінальна серія (до трьох перемог). «Дніпро» — «Будівельник» — 68:76, 80:84, 81:72, 78:76, 107:84 (рахунок у серії — 3:2), «Київ-Баскет» — «Черкаські мавпи» — 91:71, 76:69, 78:76 (3:0), «Прометей» — «Хімік» — 82:69, 91:79, 81:63 (3:0), «Запоріжжя» — «Тернопіль» — 83:69, 74:70, 75:68 (3:0).