З канатної дороги в Італії зірвалась кабіна: щонайменше 14 людей загинули

25.05.2021
З канатної дороги в Італії зірвалась кабіна: щонайменше 14 людей загинули

Рятувальні роботи тривають, тож кількість жертв ще не остаточна.

За даними рятувальників, поліції та ЗМІ, щонайменше 14 людей загинули внаслідок падіння кабіни на канатній дорозі біля озера Маджоре на півночі Італії.

 

Цей район вважається однією з туристичних атракцій П’ємонту.

 

Місцеві аварійні служби повідомили, що аварія сталася на висоті 1,5 тис. метрів, у найвищій точці канатної дороги, яка доставляє туристів iз міста Стеза на гору Моттароне.


Трагедія сталася в неділю. Місцеві аварійно-рятувальні служби оперативно прибули у важкодоступне місце падіння кабіни фунікулера в лісистій місцевості.

 

На місці вони знайшли 13 тіл i вцілілими, але з дуже важкими травмами лише двох дітей п’яти та дев’яти років. Їх доставили санітарним гелікоптером у шпиталь міста Турин, яке розташоване за 50 кілометрів від місця трагедії.

 

Але надвечір одна дитина померла, повідомила газета Corriere Della Serra. Таким чином, кількість загиблих зросла до 14. За інформацією видання, рятувальні роботи тривають, тож інформація про кількість загиблих ще не остаточна.


На сайті канатної дороги повідомляється, що вона відновила роботу після локдауну 22 травня. При цьому в період iз 2014 до 2016 року фунікулер повністю відремонтували, також було проведено ретельне технічне обслуговування.

 

Власники дороги витратили на це 4 млн євро. Зазначається, що падіння кабіни на канатній дорозі Стреза—Моттароне могло статися через проб­леми з тросом, який обірвався в найвищій точці маршруту незадовго до прибуття на висоту 1491 м.

 

Зазвичай кабінки цієї канатної дороги розраховані на 40 пасажирів, але через пандемічні обмеження вони тепер перевозять меншу кількість людей.