Учасники велозабігу потрапили до Книги рекордів України за найбільший контур мапи Батьківщини

25.05.2021
Учасники велозабігу потрапили до Книги рекордів України за найбільший контур мапи Батьківщини

П’ятнадцятий велодень у Харкові зібрав 13 тисяч учасників. (Фото з сайту 057.ua.)

У Харкові велосипедний пробіг відзначився рекордним флешмобом. Учасники спортивного свята нанесли на майдані Свободи контури гігантської мапи України, всередині якої розмістили герб міста і п’ять олімпійських кілець.

 

Простір композиції, що лишився вільним від тематичних фрагментів, зайняли сотні велосипедистів. Таким чином спортсмени потрапили до Книги рекордів України як учасники унікального масового дійства.

 

Відповідний сертифікат «реєстратори» рекорду вручили голові Харківської міськради Ігорю Терехову. А авторка ідеї флешмобу Тетяна Романюк отримала як нагороду велосипед.


Це вже другий рекорд, що був встановлений у рамках традиційного велодня. Шість років тому учасники аналогічного заходу створили рухливу фігуру у формі велосипеда. У цьому дійстві тоді брали участь 3 тис. 200 спортсменів.


Велодень-2021 у Харкові проходив уже вп’ятнадцяте і зібрав 13 тисяч учасників. За словами директора міського департаменту у справах сім’ї та молоді Олексія Чубарова, велосипедисти проїхали оновленим маршрутом 9 кілометрів i фінішували на площі Свободи.


Прикметно, що велоспорт у Харкові останнім часом став улюбленим відпочинком містян. Тут уже збудовано професійні велодоріжки протяжністю 20 кілометрів, що мають власну інфраструктуру.

 

Йдеться про пункти СТО і муніципальний прокат велосипедів. Як повідомив Ігор Терехов, упродовж наступних п’яти років довжина велошляхів у місті збільшиться вдвічі.