Ілон Маск розповів про свої психічні проблеми

12.05.2021
Ілон Маск розповів про свої психічні проблеми

Ілон Маск.

Загально прийнято вважати, що всі наші психічні проблеми, якщо вони є, — родом із дитин­ства. Ось і мільярдер, винахідник, авантюрист (у хорошому розумінні) Ілон Маск нещодавно під час шоу Saturday Night Live, ведучим якого він був, зізнався, що страждає на синдром Аспергера (порушення психіки, через які в людини виникають проблеми з соціалізацією, спілкуванням, сприйняттям навколишнього світу).

 

Це все було сказано так легко, навіть весело, з жартами на зразок: «Я знаю, що іноді говорю дивні речі, але саме так працює мій мозок».

 

Проте варто лише згадати, яким було дитинство Ілона, щоб зрозуміти виникнення у нього психологічних проблем. Після розлучення батьків майбутній геній разом із братом і сестрою залишився з мамою, якій доводилося багато працювати, щоб бодай прогодувати сім’ю.

 

За словами Мей Маск, мами Ілона, вони їли дуже просту й водночас здорову їжу (Мей — дієтолог, тож добре знається на таких речах), а от одягатися часто доводилося з секонд-хенду, тож навряд чи це сприяло соціалізації хлопчини. Проте, за словами матері винахідника, її діти виросли самостійними й самодостатніми людьми.


Ілон Маск і справді іноді говорить дивні речі, які шокують пересічних обивателів. Скажімо, чого варта лише фраза, що при підкоренні Марса загине якась кількість людей, проте це буде чудова пригода. І що цікаво, тисячі людей, які записуються в загони так званих підкорювачів Червоної планети (названої так не лише в честь бога війни Марса, а й через червоний колір її поверхні), розуміють загрози й небезпеки, які чигатимуть на них на незвіданій планеті, а кількість їх незмінно зростає. Не менш дивно звучали й твердження Ілона щодо несерйозності загроз ковіду.

 

Ще дивнішим видалося ім’я новонародженого сина Маска, яке, за словами самого Ілона, звучить, ніби кішка пробігла по клавіатурі. Проте всі ці дивацтва перекреслюють досягнення авантюрника і мрійника, які можна виразити в конкретних цифрах — 151 мільярд особистих статків.

 

«Я перевинайшов електромобіль і відправляю людей на Марс на космічному кораблі. А ви думали, що я буду звичайним нормальним хлопцем?» — ніби заперечує свій діагноз Ілон Маск.