Ковід чатує: українців закликали не забувати про коронавірус на свята

30.04.2021

Навіть послаблення офіційними органими у попередні та кілька наступних днів карантинних вимог не мають налаштовувати людей на легковажну безпечність стосовно коронавірусу. Бо за останню звітну добу 28 квітня в Україні діагностували аж 11 627 випадків захворювання на COVID-19. А за понад рiк померло у нас від цієї зарази аж 43 тис. 778 осіб.


І донині лишаються дуже великі цифри щоденних госпіталізацій, 3096 — лише останньої середи. Найбільше нових випадків коронавірусного захворювання цього дня виявили в Харківській (1 203) i Дніпропетровській (1 021) областях, місті Київ (940), Донецькій (809), Львівській (667) i Полтавській (666) областях. Правила убезпечити себе незмінні: маски, миття і дезінфекція рук, уникнення масових скупчень. Другий рік христосатися краще без традиційних поцілунків.


Тим часом помітніше хитається крісло під міністром охорони здоров’я. Народні депутати зібрали 150 підписів за позачергове засідання Верховної Ради, де розглядатимуть питання про звільнення Максима Степанова з посади.

 

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія 29 квітня заявив, що таку постанову про відставку міністра охорони здоров’я можуть винести в сесійний зал не раніше 15 травня.

 

На посаду попередньо розглядають кілька кандидатур, зокрема й державного санлікаря Віктора Ляшка.


Водночас на фракції партії президента обговорення цього питання буде десь у десятих числах травня. Тобто «слуги народу» знову на святкову паузу ставлять питання державної безпеки та здоров’я громадян. Їх нічого не навчив рідзвяно-новорічний період, коли понад усе для владців стало катання у Буковелі, а потім «червоніла» Івано-Франківщина, а згодом трохи не вся країна.