У Тернополі створили раду для запобігання домашньому насильству

24.03.2021

Виконком Тернопільської міської ради прийняв рішення про створення Координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання і протидії домашньому насильству й насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми, куди ввійшли  20 представників iз числа структурних підрозділів органу місцевого самоврядування, соціальних, правоохоронних структур та громадськості.

 

Як повідомила пресслужба міськради, мета — «забезпечення міжвідомчої співпраці щодо реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, узгодженості заходів у цій сфері, підвищення їх ефективності, координації проведення інформаційно-просвітницьких заходів».


Про те, що існуюча ситуація таки вимагає більшої уваги та втручання, свідчить остання поліцейська статистика.

 

Так, лише впродовж січня-лютого цього року до територіальних підрозділів поліції області надійшло понад півтори тисячі повідомлень про домашнє насильство, переважна більшість яких — від жінок.

 

За інформацією відділу комунікації поліції Тернопільської області, внаслідок проведених перевірок поліцейські склали за цей час 810 протоколів на сімейних дебоширів та розпочали 24 кримінальнi провадження.

 

Виїхавши на місце події, правоохоронці оцінюють ситуацію, опитують свідків, очевидців та з урахуванням результатів оцінки ризиків приймають рішення щодо винесення термінових заборонних приписів кривднику. За два місяці винесено 356 таких приписів.


Найбільше повідомлень про насилля в родинах поліцейські фіксують якраз в обласному центрі, де близько року тому навіть було створено спеціальну мобільну групу з протидії домашньому насильству.

 

За два місяці її працівники здійснили 351 виїзд та склали 149 адмінпротоколів, відомості за шістьма фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.