«Червоніємо!» У Тернополі обмежили пенсіонерів, пришвидшили канікули та посилили контроль

19.03.2021

На Тернопільщині відчутно погіршується ситуація з коронавірусом.

 

Станом на четвер, за інформацією Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України, підтверджено 690 нових випадків інфікування. Також за добу зареєстровано сiм летальних випадків.

 

Найбільше захворювань — у Тернопільському районі та обласному центрі. Тож місцева влада терміново ввела низку стримувальних заходів.


Зокрема, пенсіонерам у робочі дні планують обмежити години безкоштовного проїзду в громадському транспорті з 10:00 до 16:00.


«Останнім часом є багато звернень щодо великого скупчення людей, особливо вранці та коли всі повертаються з роботи, — прокоментував ситуацію міський голова Тернополя Сергій Надал. — Лікарі та працівники інших критичних структур не можуть нормально добратися на роботу. Крім того, є рекомендації медиків для людей старшого віку уникати великого скупчення людей».


Канікули у тернопільських школах розпочнуться раніше, з 22 березня, а з наступного після них тижня учні 5-11 класів перейдуть на дистанційне навчання. За даними міського управління освіти, на сьогодні учні 5-11 класів двох тернопільських шкіл уже навчаються дистанційно, але окремі класи закриті майже в усіх ЗОСШ.


Також у Тернополі заборонено проведення всіх масових, розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших заходів, крім офіційних спортивних заходів, включених до єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України та матчів команди з ігрових видів спорту, професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних обмежень та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників.

 

На цих вихідних в обласному центрі буде посилено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів i збільшено кількість екіпажів правоохоронців для проведення рейдів закладами харчування, побутового обслуговування, розважальними, культурними, спортивними тощо.