У Черкасах провели унікальну операцію на серці без жодного розрізу

02.03.2021
У Черкасах провели унікальну операцію на серці без жодного розрізу

Лікарі задоволені. (Фото зі сторінки Олега Журби у Фейсбуці.)

Уперше в Черкаському обласному кардіологічному центрі провели новітнє оперативне втручання спільно з фахівцями з Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова.  Це було ендоваскулярне втручання при дефекті міжпередсердної перетинки.


За словами завідуючого операційним відділенням кардіоцентру, головного кардіолога Черкащини Олега Журби, особливістю операції було те, що її виконали без жодного розрізу та безболісно для пацієнта.


«Оклюдер — це невеликий серцевий імплантат, який закриває отвір при дефекті перетинок серця. Ця технологія дозволяє уникнути відкритого оперативного втручання, великого розрізу та зупинки серця. Постановка оклюдера є рутинною процедурою для багатьох клінік, які займаються дитячою патологією серця. Серед дорослого населення зустрічається достатньо рідко, — каже Олег Олександрович.

 

— І пояснює: пацієнти після імплантації оклюдера не потребують реабілітації, можуть бути виписані наступної доби після втручання зі стаціонару i в подальшому мають високу якість та тривалість життя.


«Висловлюємо вдячність фахівцям Богдану Володимировичу Черпаку та  Юлії Валентинівні Єрмолович із НІССХ імені Миколи Амосова за допомогу в проведенні операції. Фахівці нашого центру готові й надалі плідно працювати для збереження здоров’я українців», — підсумовує Олег Журба.