Росія завезла на окупований Донбас новітні комплекси артилерійської розвідки

29.01.2021
Росія завезла на окупований Донбас новітні комплекси артилерійської розвідки

Психологічний «лікнеп». (Фото з сайта armyinform.com.ua.)

На фронті 27 січня було зафіксовано десять порушень окупантами режиму припинення вогню.

 

На території, за яку відповідає оперативно-тактичне угруповання «Схід», неподалік Павлополя, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь iз мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї.

 

Поблизу населеного пункту Богданівка ворог застосував проти наших воїнів станковий протитанковий гранатомет, великокаліберний кулемет i стрілецьку зброю.

 

Також було зафіксовано кілька пострілів зі снайперської зброї. У передмісті Мар’їнки та Авдіївки противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї, а біля Водяного, що на Приазов’ї, — ще й iз підствольного гранатомета.


У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», поряд із населеним пунктом Зайцеве, російсько-окупаційні війська вели вогонь з автоматичного станкового гранатомета, а біля Луганського — зі станкового протитанкового гранатомета.

 

Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК було повідомлено представників ОБСЄ. Бойових втрат серед наших захисників немає.


На обстріли противника українські військові відкривали вогонь у відповідь.


Станом на 7-му годину ранку 28 січня вздовж усієї лінії розмежування порушень режиму припинення вогню не було зафіксовано.

 

Але, як повідомили в ОТУ «Північ», 26 січня внаслідок прицільного обстрілу позицій захисників України одного військовослужбовця ЗСУ було поранено близько 19.00, йому надали медичну допомогу, але стан бiйця важкий.


Додамо, що представник Міністерства оборони Михайло Шаравар заявив: командування російських окупаційних військ проводить заняття з бойової стрільби, а ще вони завезли на окуповані території Донбасу нове обладнання — автоматизовані звукометричні комплекси артилерійської розвідки.

 

«Для проведення контрольних занять iз бойової стрільби на полігони тимчасово окупованої території в Донецькій і Луганській областях виведено окремі підрозділи гаубичних, гарматних і реактивних артилерійських дивізіонів 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК», — наголосив Михайло Шаравар.


Приємною новиною є те, що до бригад ЗСУ, які виконують бойові завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил, завітала делегація з Латвії: Ерікс Нагліс (аташе з питань оборони Посольства Латвійської республіки в Україні), Елмарс Плявінш (головний капелан Національних збройних сил Латвійської Республіки) та Каспарс Сіліс (помічник головного капелана Національних
збройних сил Латвійської Республіки).

 

Мета візиту — спілкування з військовими, які несуть службу в зоні проведення ООС. Латвійські капелани провели з військовими теоретичні заняття у формі активного діалогу та на прикладі практичних занять показали, як справлятися зі стресовими ситуаціями та віднаходити душевну рівновагу в складній ситуації. Наприкінці занять гості відзначили високий морально-психологічний стан наших військовослужбовців.