У Тернополі майстриня продає копії капелюшків Єлизавети ІІ: їх можна купити і допомогти дитячій лікарні

26.01.2021
У Тернополі майстриня продає копії капелюшків Єлизавети ІІ: їх можна купити і допомогти дитячій лікарні

Тернополянки в королівських капелюшках. (Фото Михайла УРБАНСЬКОГО.)

Талант, краса, благодійність і навіть королівський шарм поєдналися у незвичайній акції, що проводиться в Тернополі.

 

Молода місцева майстриня Оксана Чмиленко, яка працює у техніці валяння, вирішила за власною авторською технологією створити колекцію вишуканих жіночих капелюшків. І не абияких, а максимально точних копій зi світлин королеви Великої Британії Єлизавети ІІ.


«Відчути себе королевою — це не примха, не гординя, а благородний вчинок, що допоможе рятувати життя дітей, — написали організатори проєкту на його сторінці у мережі «Фейсбук».

 

— Кожна українська жінка варта статусу королеви. Кожна дбайлива мама, терпляча бабуся, працьовита дружина заслуговує на такий подарунок. Подарунок, який зігріватиме душу. Усі вони виготовлені винятково руками людей, які працювали на волонтерських засадах, не шкодуючи сил і часу. А за зібрані кошти Міжнародний благодійний фонд «Живи» при­дбає монітор пацієнта в дитячу реанімацію обласної лікарні. Апарат допоможе відслідковувати найменші зміни в організмі дитини у критичний період».


Із виставленими на благодійний онлайн-аукціон королівськими капелюшками, їх стартовими цінами і особливостями кожної моделі можна ознайомитись у соцмережі «Фейсбук» за посиланням. Він триватиме, за словами організаторів, доти, доки залишатиметься непроданою хоч одна річ, і вони готові доставити оригінальні вироби в будь-який куточок світу.

 

До речі, підхід до вибору моделей для демонстрації капелюшків теж був особливим. Серед них виявилися навіть дуже схожі на королеву Єлизавету.