У прифронтовому Маріуполі морські піхотинці здають кров для цивільних

09.12.2020
У прифронтовому Маріуполі морські піхотинці здають кров для цивільних

Українські військові завжди готові допомогти цивільному населенню. (Фото пресслужби ООС.)

Упродовж попередньої доби на всіх ділянках відповідальності українських підрозділів зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню.

 

Найгарячіше знову на Донецькому напрямку. Збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь у бік позицій українських захисників неподалік Водяного, застосувавши при цьому автоматичні станкові гранатомети.

 

У районі населеного пункту Новотроїцьке ворог застосував підствольні гранатомети та великокаліберні кулемети. Біля Авдіївки противник стріляв iз ручного протитанкового гранатомета. Серед особового складу Об’єднаних сил бо­йових втрат i поранень немає. Нашi воїни виявили факт інженерного обладнання позицій iз напрямку тимчасово окупованої Горлівки в бік українських підрозділів у районі населеного пункту Південне.


За словами офіцера генерального штабу Анатолія Штірліца, втрати російсько-окупаційних військ упродовж минулої доби становили двi особи — обидва випадки не бойові.


Тим часом, за інформацією пресслужби ООС, морські піхотинці одного з батальйонів окремої бригади морської піхоти приїхали до міста Маріуполь, аби стати донорами крові та плазми й поповнити запаси цінної медичної сировини. Для них донорство давно стало доброю традицією. В бойовому підрозділі — десятки воїнів, які регулярно поповнюють банк крові.


«Українські військові завжди готові допомогти цивільному населенню, — говорить морпіх Павло Сухань. — Завжди готові відгукнутись на різні запити суспільства, в тому числі й на здачу крові. А вона потрібна завжди».


Медична директорка станції переливання крові міста Маріуполь Алла Пономарьова додала, що банк крові регулярно поповнюється, в тому числі завдяки донорам-військовослужбовцям.
«Питання запасів крові на постійному контролі, особливо в таких прифронтових містах, як Маріуполь, — говорить медична директорка. — Станція переливання крові активно співпрацює з усіма медичними установами, в тому числі військовими шпиталями. Під час активних бойових дій поранень зазнають як військові, так і цивільні. Ми маємо бути готові в разі потреби забезпечити цінною сировиною всіх, хто цього потребує».