Окупанти на Донбасі знову використали заборонені міни ПОМ-2

08.12.2020

Ситуація у районі проведення Операції Об’єднаних сил залишається стабільною та контрольованою. Хоча напередодні Дня Збройних сил противник гаряче «привітав» наших захисників, збільшивши кількість збройних провокацій.


Упродовж минулих чотирьох діб на лінії зіткнення було зафіксовано 18 фактів порушення режиму припинення вогню. Неподалік населеного пункту Шуми, противник вів вогонь у бік українських позицій з автоматичних станкових i ручних протитанкових гранатометів, а також стрілецької зброї.

 

А поблизу Водяного застосував протитанкові ракетні комплекси та вів вогонь у напрямку українських позицій з артилерійських систем 122-го калібру та мінометів 120-го калібру.

 

Неподалік цього ж населеного пункту, використовуючи заборонені міни ПОМ-2, ворог чотири рази провів дистанційне мінування місцевості перед позиціями наших військ.


Також окупанти здійснили декілька провокативних пострілів iз ручних протитанкових гранатометів у районі населених пунктів Шуми та Авдіївка, а поблизу Опитного — з підствольного гранатомета.
Було неспокійно і в передмісті Авдіївки та поблизу Південного.

 

Тут російсько-окупаційні війська відкривали вогонь iз підствольного гранатомета та стрілецької зброї. В районі Авдіївки та Мар’їнки противник згодом використав і снайперську зброю.

 

Вогнем у відповідь українські воїни зупинили зухвалі дії ворожих снайперів на обох напрямках. На ділянці біля Луганського противник також застосував снайперську зброю.

 

Унаслідок пострілу ворожого снайпера один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Українському захиснику оперативно надано першу медичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу. Стан його здоров’я середньої важкості.


Про застосування збройними формуваннями Російської Федерації заборонених зразків важкого озброєння було повідомлено представників ОБСЄ через українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.