Мертві душі «армії ДНР»: окупаційних ватажків піймали на крадіжках

04.12.2020

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольо­ваною українськими захисниками.

 

Упродовж минулих двох діб було зафіксовано сiм фактів порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, її найманців i посіпак поблизу Водяного.

 

Там противник відкривав вогонь зі станкового автоматичного гранатомета та стрілецької зброї, а зранку застосував декілька мін калібром 120 міліметрів.

 

На цій самій ділянці ворог здійснив дистанційне мінування позицій наших ­військ, використавши декілька заборонених мін ПОМ-2.


Також вогневу активність ворога із застосуванням стрілецької зброї зафіксовано неподалік населеного пункту Катеринівка. З автоматичного станкового гранатомета та стрілецької зброї противник вів вогонь неподалік Попасної.

 

Про зухвалі та підступні дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців, застосування ворогом заборонених зразків важкого озброєння негайно було повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.


Тим часом у російських окупаційних військах свій клопіт — триває пере­вірка фінансової дисципліни та фінансово-господарської діяльності у підрозділах 1-го Армійського корпусу ­Армії південно-східного округу міністерства оборони Російської Федерації, або, як вони себе ще називають, «армія ДНР».

 

Як пише телеграм-канал «Вольнодумець», перевірка має завершитися наприкінці грудня, але вже дала свої результати. Перевіряючi виявили та задокументували значні порушення.

 

У підрозділах на мертві душі списували гроші, обмундирування, спорядження, зброю, боєприпаси. Переказують, що на загиблих солдат місяцями списували гроші.

 

За даними «Вольнодумця», зафіксовано численні випадки нецільового використання коштів, призначених для армійців, але списаних «на віники». Йдеться про дуже великі суми, які клали собі в кишеню очільники окупаційних формувань.

 

За інформацією джерел телеграм-каналу, дехто з них уже сидить «на підвалі» у колишньому приміщенні СБУ на Щорса, 62 у Донецьку. Втім, схоже, не тільки зведенням балансу займалися перевіряючі. Йде ретельна зачистка інформації та документів, які можуть підтверджувати присутність російських військ в ОРДЛОУ — поставок ними зброї, боєприпасів, військової техніки тощо. Тому всі документи, в яких є згадки про Росію, її солдатiв, офіцерів, озброєння,окрім гуманітарних, виймають i перенаправляють у РФ.