«Моторі» здобув другу поспіль перемогу в груповому раунді Ліги чемпіонів

20.11.2020
«Моторі»  здобув другу поспіль перемогу в груповому раунді Ліги чемпіонів

Гандболісти «Мотора» не дозволили «Загребу» здобути перші залікові очки в груповому раунді поточної ЛЧ. (Фото пресслужби ГК «Мотор».)

До матчів сьомого туру групового раунду Ліги чемпіонів гандболістам запорізького «Мотора» довелося готуватися через поєдинки національних збірних у кваліфікації на Євро-2022, оскільки зіграти перед візитом до Загреба «тестовий» поєдинок у чемпіонаті країни не дозволив сумнозвісний коронавірус, який уразив опонента «мотористів».
    

«Було б добре перевірити свої сили перед від’їздом, зіграти хоч би один матч, але, думаю, відсутність гри не стане для нас якимсь ключовим моментом. Усі деталі і зв’язки ми відпрацьовували на тренуваннях. Видно, що хлопці, перебуваючи поза клубом, уже встигли скучити один за одним і за грою», — говорив перед дуеллю з чемпіоном Хорватії наставник «Мотора» Гінтарас Савукінас.
    

Як видно, перед зустріччю із «Загребом» запорізьку команду переповнювало більше бажання грати, ніж хвилювання за результат. Перебування хорватської команди на останньому місці в групі з «бубликом» в активі — точно не справляло на «мотористів» гнітючого враження.
    

Можна сказати, що до Загреба підопічні Савукінаса летіли з добре розправленими крилами. «Можливо, нам пощастило, але з опонентам потрібно буде рахуватися. Легко точно не буде», — зауважував литовський очільник українського чемпіона.
    

При цьому Савукінас уголос розповідав і про стратегію на гру: «Якщо добре зіграємо в захисті і нам допоможуть воротарі, то в нас буде шанс. Останні матчі показали, що ми краще виглядало в нападі, ніж в обороні».
    

Зрештою, як і передбачав наставник українського клубу, вирішальним у матчі «Загреба» та «Мотора» стали дії воротарів запорізького колективу. Попри те, що господарі активніше розпочали поєдинок, зусиллями своїх стражів воріт, особливо в другому таймі, підопічні Савукінаса змогли переламати хід поєдинку й здобути мінімальну звитягу — 23:24.
    

Рахунок свідчить, що в матчі й справді домінували представники захисної лінії, котрі не дозволили розгулятися бомбардирам своїх суперників. А, за словами наставника «Загреба» Владо Шоли, підсумок матчу обумовили кілька помилкових дій його підопічних у захисті та нападі.

 

«Шкода, що нам не вдалося перемогти. Ми вели перед, але опоненту спочатку вдалося наздогнати нас, а потім і вийти вперед. Вирішальними для підсумкового результату стали наші помилки», — зазначив Шола.
    

У «Моторі» задоволені здобуттям другої перемоги в груповому турнірі ЛЧ, однак наголошують, що часу для святкування обмаль. «Перемагати приємно, але попереду на нас чекає домашній матч-відповідь проти «Загреба», — наголошує захисник «Мотора» Карлос Моліна.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Група В. «Загреб» (Хорватія) — «Мотор» (Україна) — 23:24 (13:13).
Турнірне становище: «Барселона», «Веспрем», «Ольборг» — 8 (по 4 матчі), «Кель» — 4 (3), «Мотор» — 4 (5), «Нант» — 2 (4), «Цельє», «Загреб» — 0 (5).