У Черкасах відкрили оновлений Центр управління в надзвичайних ситуаціях

17.11.2020
У Черкасах відкрили оновлений Центр управління в надзвичайних ситуаціях

У новому черкаському Центрі ДСНС — сучасне обладнання.

Оновлений Центр управління в надзвичайних ситуаціях запрацював у Черкасах. Дотепер він розташовувався в іншій частині міста, за 12 кілометрів від обласного управління ДСНС.
    

«Це дійсно модернізований Центр з усім необхідним обладнанням та технічним оснащенням. У стінах одного приміщення є зала управління надзвичайними ситуаціями, оперативно-координаційний центр, конференц-зал та пресцентр. Окрім того, комфортні умови для роботи мають диспетчери — серце нашої служби, які завжди на варті та цілодобово приймають виклики», — зазначив на відкритті Центру голова ДСНС України Микола Чечоткін.
    

Очільник Держслужби вручив черкаським рятувальникам ключі від трьох нових спеціальних аварійно-рятувальних автомобілів САРМ-Л. Голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук із головою ДСНС Миколою Чечоткіним підписали меморандум про співпрацю у сфері цивільного захисту.

 

«Переконаний, багато спільних проєктів попереду. Захист населення і території — наше спільне завдання», — акцентував Сергій Сергійчук.
    

Черкаська область досі не мала єдиного Центру управління роботами при надзвичайних ситуаціях. Тож оновлення Центру значно підвищить ефективність оперативного реагування. Адже серед його переваг — сучасне технічне оснащення, система відеовідтворення, цілодобове управління, чітка та швидка координація дій усіх відповідальних служб.