Команди великі і різні: Україна дізналась про ще одного суперника на Євро-2020

17.11.2020
Команди великі і різні: Україна дізналась про ще одного суперника на Євро-2020

Завдяки голу 37-річного Горана Пандєва Північна Македонія уперше вийшла на ЧЄ, де зіграє проти України. (Фото з сайта: xsport.ua.)

Груповий етап другого розіграшу Ліги націй, який цього року через пандемію проходить восени, вийшов на фінішну пряму — цього тижня збірні проведуть останні матчі, які й визначать, хто підвищиться у класі, а хто, навпаки, буде змушений грати у слабшому дивізіоні.
     

У більшості дивізіонів та квартетів інтрига зберігається до останнього туру, але є одна команда, яка достроково гарантувала собі вихід у «плей-оф» ЛН, — Франція.

 

Чинні чемпіони світу забезпечили собі перемогу в групі А3 в очній дуелі з португальцями, а вирішальний гол в активі хавбека «Челсі» Нголо Канте.
    

«З урахуванням сили нашого суперника це, безумовно, один із наших найкращих матчів за останній час. Наша перемога заслужена, ми дуже раді, що досягли мети та виграли групу. Ми довели, що ми все ще велика команда», — не приховував радості наставник французів Дідьє Дешам.
    

Ще двома учасниками півфіналу за головний трофей Ліги націй, найімовірніше, стануть італійці та бельгійці — «Скуадра адзурра», яка довела свою безпрограшну серію до 21 матчу, зіграє проти аутсайдерів своєї групи боснійців, а бронзовим призерам останнього «мундіалю» вистачить і нічиєї у протистоянні з данцями.

 

А останній півфіналіст визначиться у поєдинку між двома лідерами групи А4, де виступає Україна, — іспанцями та німцями.
    

Формат турніру, який передбачає поділ збірних на дивізіони, дозволяє підвищуватись у класі не лише загальновизнаним грандам та постійним учасникам великих форумів, а й футбольним карликам.

 

Зокрема, збірна Люксембургу з динамівцем Жерсоном Родрігесом у складі веде боротьбу з чорногорцями за підвищення у дивізіон В, Фарери майже гарантували собі перемогу у квартеті D1, а команда Сан-Марино хоч і завершила турнір без забитих м’ячів, але вперше в історії не програла два офіційні матчі поспіль.

* * *
    

А перед тим, як вийти на фінішну пряму другого розіграшу ЛН, вісім збірних нарешті завершили дебютний сезон змагань, визначивши останніх чотирьох учасників Євро-2020. За підсумками фінального раунду плей-оф на чемпіонаті Європи зіграють шотландці, угорці, словаки та збірна Північної Македонії, яка потрапила в одну групу з Україною, Австрією та Нідерландами.