На Черкащині в селі Юрківка збудували сільську амбулаторію за понад 8 мільйонів гривень

13.11.2020
На Черкащині в селі Юрківка збудували сільську амбулаторію за понад 8 мільйонів гривень

Нова амбулаторія у Юрківці Черкаської області. (Фото надане пресслужбою Черкаської ОДА.)

На Черкащині в селі Юрківка Звенигородського району здали в експлуатацію ще одну нову амбулаторію, яка обслуговуватиме 5 тисяч жителів.

За словами голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Сергійчука, амбулаторію загальної практики сімейної медицини збудували на місці старого приміщення ФАПу. Тож тепер медичні послуги в сільській місцевості будуть не менш якісні, ніж у районному центрі.

«У цій амбулаторії буде повноцінна діагностика та надання первинної допомоги. А телемедичне обладнання дозволить консультуватися з провідними вузькопрофільними фахівцями області», — зазначає Сергій Сергійчук.

Збудували амбулаторію коштом державного бюджету — на це пішло 7,5 мільйона гривень, ще 865 тисяч гривень додали з місцевого бюджету.

Як зазначає голова Черкаської ОДА, у новозбудованій амбулаторії в Юрківці вже працюють педіатр, сімейний лікар i молодший медичний персонал.

«Приємно бачити, наскільки згуртована місцева громада в цьому селі, практично всі односельці долучилися до облаштування прилеглої території», — підсумовує Сергій Сергійчук.

До речі, амбулаторія в Юрківці вже десята, яку здали в експлуатацію на Черкащині цього року. До кінця року в Шевченковому краї мають добудувати ще 12.