ОБСЄ фіксує: «мирні» окупанти підігнали на Донбас сотню танків

30.10.2020
Минулі дві доби фронт погарячішав. За даними пресслужби штабу Операції Об’єднаних сил, за цей період збройні формування Російської Федерації вiсiм разів порушили режим припинення вогню.
 
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» неподалік Водяного противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї та станкового гранатомета, а неподалік населеного пункту Піски — ручний протитанковий гранатомет.
 
Окрім того, ще два факти порушення режиму припинення вогню зафіксовано на ділянці поблизу Шумів, де у вечірній час противник відкривав вогонь із підствольного гранатомета. У передмісті Авдіївки ворог застосовував міномети калібру 82 міліметри та гранатомети різних систем.
 
Проти оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник застосував 82-міліметрові міномети, гранатомети різних систем та вів прицільний вогонь зі стрілецької зброї поблизу Новгородського. У підсумку один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав кульове наскрізне поранення в руку.
 
Воїну надали домедичну допомогу та доправили до лікувального закладу. Стан здоров’я військовослужбовця задовільний. Його життю нічого не загрожує.
 
Тим часом Спільна моніторингова місія ОБСЄ виявила 193 одиниці озброєння, розміщені за межами виділених місць зберігання в непідконтрольних урядові районах Донецької та Луганської областей.
 
Серед виявленого озброєння — майже 100 танків, а також буксирувані та самохідна артилерія, зенітно-ракетні комплекси. Про це місія повідомила у своєму щоденному звіті від 27 жовтня 2020 року. Противник звинуватив українську сторону в обстрілі з безпілотників.
 
У четвер зранку в медіа, підконтрольних окупаційній владі та російським військовим, повідомили про загибель одного з бойовиків під час збиття ним українського літального апарата. Українська сторона на обвинувачення ще не відреагувала.